Astroguidning vecka 46: Fullmåne i Oxen med partiell månförmörkelse

Vi har en mycket intensiv vecka på himlavalvet. Planetmötena avlöser varandra så vi kan alla förvänta oss att det händer mycket i våra liv under denna period. Vi har även en vacker fullmåne i Oxen på fredagen, med partiell månförmörkelse. Du kan läsa mer under fredagen för att se hur denna fullmåne påverkar oss.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 46, 2021

Tiden 15/11 – 21/11

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 15/11

Solen, 23.40* Skorpionen kvadratur Jupiter 23.44* Vattumannen

När Solen och Jupiter möts i en kvadratur är det bra att inte ta dig vatten över huvudet, det är lätt att dras med i stunden och överskatta din förmåga. Så sov på saken innan du ger löften om olika projekt. Likaså är det bra att vara medveten om att det nu finns en tendens att impulshandla saker som du egentligen inte behöver, så jag upprepar, sov på saken, så du inte shoppar det som du senare ångrar. Uttrycket ”lagom är bäst” passar just nu.

 

Tisdag 16/11

Solen, 24.43* Skorpionen sextil Pluto 24.43* i Stenbocken

Denna transit är perfekt för att känna in saker och ting på en djupare nivå. För det är en mäktig och kraftfull transit som ger dig kraft att genomföra det du beslutar dig om. Så, det kan vara en perfekt dag att tona in på vad du verkligen vill och vem du är. Denna transit gör dig också mer intresserad av intimitet och närhet.

 

Onsdag 17/11

Mars 12.15* Skorpionen opposition Uranus 12.15* Oxen

Mars är Vädurens eldiga och lite aggressiva styrare, som är förknippad med Ares, krigsguden. I dag möter Mars Uranus, som är rebellen, förknippad med kaos, så i dag så ska du vara extra uppmärksam på att inte agera i affekt, du kan utmana eller känna dig utmanad. Men, andas och låt dig inte dras med i ilska. Avvakta lite, och återigen, sov på saken.

 

Torsdag 18/11

Merkurius 20.26* i Skorpionen trigon till Neptunus, 20.26* i Fiskarna

Detta är en underbar och fin transit som höjer din inspiration och ger en känsla av optimism och välbehag. Merkurius är nyfiken och kvicktänkt och Neptunus är drömmande och spirituell. Använd gärna dagen åt att fokusera på tacksamhet och att drömma dig bort och att föreställa dig det du längtar efter att skapa i ditt liv. Försök undvika att skriva på kontrakt och liknande då du kan ha en tendens att se saker och ting som du vill att de ska vara snarare än som de egentligen är.

 

Fredag 19/11

Fullmåne 27.14* Oxen med delvis månförmörkelse

Då det var nymåne i Skorpionen den 4/11 var det också en stor partiell solförmörkelse och nu följer fullmånen i Oxen med partiell månförmörkelse. Under dessa eclipsetider är det som att vi knuffas framåt av Universum. Beroende på var dessa förmörkelser befinner sig i ditt personliga horoskop så påverkar det olika livsområden i ditt horoskop.

Oxen och Skorpionen står för inre och yttre resurser och hur vi kan använda dessa. Med Skorpionen så följer också transformation och förändring. Venus styr denna fullmåne i Oxen och du kan nu uppleva att du uppnår en större balans i ditt liv efter de senaste veckornas förändringar.

 

Venus 12.12* Stenbocken trigon till Uranus 12.12* Oxen

Venus, kärlekens och de sköna konsternas planet möter nu spännande Uranus. Det är kärlek i luften och med det kommer en längtan av förnyelse i kärlekslivet. Lever du in en relation så är det en perfekt tid att göra något spännande tillsammans för att få ny glöd. Om du är singel kan en spännande person dyka upp och det kan bli en häftig kärleksaffär.

 

Lördag 20/11

Inga transiter

 

Söndag 21/11

Merkurius, 24.10* Skorpionen kvadratur Jupiter 24.10* Vattumannen

Denna transit påminner om Solens kvadratur till Jupiter i måndags. Den ger samma tendenser att ta sig vatten över huvudet genom att säga mer än vad du kan hålla. Så vakta din tunga lite extra i dag och gå in i känslan, se nedan, innan du lovar något.

 

Merkurius 24.48* Skorpionen sextil till Pluto 24.48* i Stenbocken

Denna transit stimulerar ditt intresse för djupare ämnen såsom astrologi och psykologi. Den är också perfekt att använda för att skriva. Du kommunicerar med känsla och eftertryck, både i tal och text nu.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.