Astroguidning vecka 48: En vecka med handlingskraft

I slutet av veckan vänder Neptunus och går direkt igen efter 158 dagar i retrograd rörelse. Utvecklingen som skett inom dig under denna tid kommer nu till uttryck.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 48, 2022

Tiden 28/11 – 4/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna


Under veckan som kommer så är de personliga planeterna; Solen, Merkurius, Venus och Mars aktiva på himlavalvet. Solen, Merkurius och Venus befinner sig nu alla i härliga, eldiga Skytten och bildar fina aspekter till Mars i Tvillingarna och Saturnus i Vattumannen, så eldens och luftens energier samverkar fint i veckan som kommer. Merkurius och Venus bildar varsin kvadratur till Neptunus i Fiskarna i slutet av veckan, men framför allt är det en vecka med handlingskraft, bra kommunikation och att få saker och ting gjorda!

 

Måndag 28/11

Mars, (R), Tvillingarna trigon Saturnus, Vattumannen 20*

Nu möts Mars som är retrograd och Saturnus åter i en härlig trigon. Mars står för motivation och drivkraft och i mötet med Saturnus så passar det perfekt att använda denna dag för att sätta långsiktiga mål. Det som du tidigare har känt som utmanande och tungt att få gjort går nu lekande lätt.

 

Tisdag 29/11

Merkurius, Skytten opposition Mars (R) Tvillingarna 19*

Merkurius och Mars triggar i gång varandra här, på ett sätt som kan skapa ett ordets krig. Så denna dag passar det bäst att inte agera i affekt och att faktiskt vakta din tunga, för denna transit är spänd och ett skapar ett hett temperament. Det är bäst att låta saker och ting rinna av dig så du hittar lugnet igen.

 

Onsdag 30/11

Merkurius, Skytten sextil Saturnus, Vattumannen 20*

När kommunikationens planet Merkurius i dag strålar tillsammans med Saturnus så ger det, till skillnad från i går, en härlig dag för kommunikation. Det är lätt och enkelt att få fram vad du vill framåt. Långsiktiga mål och kontraktsskrivande är väldigt gynnsamt denna dag. Skriv ner de mål du har framåt, för nu kommer Saturnus bidra med att du fullföljer det du har bestämt dig för.

 

Torsdag 1/12

Venus, Skytten opposition Mars Tvillingarna 19*

December inleds med att himlens kärlekspar Venus och Mars bildar opposition i Skytten och Tvillingarna. Wow, känslorna blir heta och passionerade och attraktion kan uppstå plötsligt. Det kan ge en del spänningar i befintliga kärleksrelationer, försök undvika att utmana varandra och hitta på något kul i stället så tar ni bäst till vara på denna glöd i kärlekslivet.

 

Fredag 2/12

Merkurius, Skytten kvadratur Neptunus, Fiskarna 23*

I dag påverkas Merkurius skärpa av drömska Neptunus, det kan skapa en känsla av förvirring och att du kan tro på saker och ting som inte är sanna. Neptunus står för illusioner och bidrar med fantasi och drömmar, så se upp lite i dag så du inte ser saker och ting som du vill att det ska vara i stället för hur det verkligen är. I diskussioner så är det värdefullt att se upp för manipulationer. Avvakta i stället för att låta dig dras med, för sanningen kan förvridas nu.

Venus, Skytten sextil Saturnus, Vattumannen 20*

Dagens möte mellan Venus och Saturnus bidrar till att du vill känna trygghet och stabilitet i kärlekslivet. Om du har en relation där du känner att det inte leder till något stabilt och hållbart så kan du vilja släppa taget nu. Långsiktiga mål gynnas av denna aspekt, precis som tidigare i veckan.

 

Lördag 3/12

Inga transiter

 

Söndag 4/12

Venus, Skytten kvadratur Neptunus, Fiskarna 23*

Denna transit kan få dig att, återigen, känna dig förvirrad och lite vilsen inombords. Denna transit kan få dig att tvivla på dig själv och vem du är i kärlekslivet. Det gör dig sårbar och detta är en perfekt dag för egentid och att du mediterar och lyssnar till din intuition. Ta hand om dig själv på bästa sätt i dag.

Neptunus vänder direkt på 22.38* Fiskarna efter 158 dagar (sen 28/6)

I dag vänder Neptunus från retrograd rörelse i Fiskarna. I 158 dagar, sedan den 28/6 har Neptunus rört sig i retrograd rörelse och nu vänder han rätt igen. Neptunus är ”The Lord of the invisible kingdom” och påverkar ditt undermedvetna och din intuition starkt. Du kan ha upplevt att denna transit kan ha hjälpt dig att komma i djupare kontakt med dig själv, att utveckla din medialitet och ditt andliga jag. Nu har du blivit mer klar över vem du är i själen och kan använda den visdomen till att ta nya steg framåt i livet. Lyssna till din intuition, meditera och låt den utveckling som skett inom dig komma till uttryck nu.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.