Astroguidning vecka 50: Spännande nyheter och oväntade överraskningar

Vi blickar fram emot ännu en spännande vecka på stjärnhimlen. Venus och Plutos konjunktion påverkar oss framledes och likaså den energi som skapades vid nymånen i Skytten.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 50, 2021

Tiden 13/12 – 19/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Det är viktigt att vi blickar framåt mot hopp och ljus i en tid som är väldigt speciell. I veckan som kommer har vi en mäktig fullmåne på 27.28* i Tvillingarna, detta sker i energierna av att Saturnus och Uranus, återigen skapar starka spänningar. Venus sluter upp vid Plutos sida och även dessa energier är aktiva i veckan som kommer.

Måndag 13/12

I dag är det två personliga planeter som byter tecken. Merkurius, himlens budbärare, flyttar in i Stenbocken och stannar där till i början av januari, då han går vidare in i Vattumannen. (Merkurius kommer sen vara retrograd och titta in lite snabbt i Stenbocken igen, mer om det kommer längre fram.

När Merkurius vandrar genom Stenbocken så är det bra att summera dina tankar, samla ihop lösa trådar och det ger en fin möjlighet för att reflektera över 2021. Hur har det varit för dig? Merkurius energi lugnas ner lite i detta tecken och om du upplevt att du haft mer av en popcornhjärna under hösten så kan du nu äntligen få lite lugn i ditt mentala space.

Mars flyttar in i Skytten och stannar där till den 24/1. Mars styr Väduren som är ett eldtecken och nu går han in i Skytten som också är ett eldtecken, så nu kan han öka farten. Detta ger en fantastisk energi av motivation och drivkraft. Skytten är känd för att sikta mot stjärnorna så nu behöver du få vind under seglen och få sikta framåt, mot dina visioner och mål. Mars i Skytten får oss att längta efter frihet, resande och personlig utveckling. Så om inte annat använd gärna denna härliga energi till att göra bucketlist om din framtid.

 

Tisdag 14/12

Inga transiter

 

Onsdag 15/12

Inga transiter

 

Torsdag 16/12

I dag börjar energierna skapas av att dem stränga herrarna möts igen!

Saturnus och Uranus som har utmanat varandra under hela året! De har skapat spänningar och ledordet är I want to break free! Nu börjar spänningarna åter byggas upp och denna transit är exakt på julafton 24/12.

Saturnus, karmaplaneten, som vill kontrollera, begränsa och hålla tillbaks befinner sig i framtidstecknet och det fria lufttecknet Vattumannen, som vill bidra med att hitta nya lösningar och vägar i livet.

Samtidigt så befinner sig Uranus; rebellen som är förknippad med kaos, the awakener, ja kärt barn har många namn, i jordtecknet Oxen. Om dessa båda planeter bytt plats så hade det varit så mycket enklare, men så är det inte.

Nu utmanar de varandra igen, ännu en gång. De kommer bilda en exakt kvadratur på 11.05* på julafton, men nu börjar dessa spänningar märkas av igen. Vi har redan nu diskussioner och nya restriktioner (Saturnus) på väg, som på olika sätt påverkar vår frihet (Uranus). Jag kommer skriva mer om det i astroguidningen framåt, men jag tar med nu att det är på gång igen. Så om du känner att du sitter fast i livet och inte har frigjort dig på det sätt du önskar så kommer spänningarna att öka igen. Detta gäller framförallt de fasta tecknen Oxen och Vattumannen, men även de andra fasta tecknen Skorpionen och Lejonet kan känna av dessa spänningar mer än andra.

Fredag 17/12

Inga transiter

 

Lördag 18/12

Inga transiter

 

Söndag 19/12

I dag, klockan 05.35 är fullmånen på 27.28* i Tvillingarna exakt. Merkurius, himlens budbärare som styr Tvillingarna och även Jungfrun, är denna fullmånes härskare. I dag bildar Månen en vacker trigon till Jupiter på 28.10* Vattumannen. Dessutom bildar Månen en kvadratur till Neptunus, 20.29* Fiskarna så det blir intressant här.

Jupiter är gurun, vårt högre medvetande som siktar högt i livet och stärker vårt högre medvetande. Neptunus bidrar med spirituella och drömmande energier och Neptunus står också för illusioner. Så, det kan vara viktigt för dig nu att lita till din intuition och inte tro att allt är guld och gröna skogar. Vi vill gärna tro det, men Neptunus kan få oss att bli lurade eller lura oss själva.

I morgon bildar även Merkurius, 8.34 i Stenbocken en spännande trigon till Uranus på 8.34 i Oxen, så denna fullmåne har även den spännande energin med i sin lyskraft.

Merkurius och Uranus bidrar med spännande nyheter och oväntade överraskningar.

I dag vänder Venus retrograd på 26* i Stenbocken. Venus, den feminina energin, kärleken, konsternas och pengarnas planet. Det ger en perfekt tid att gå till djupet med saker och ting, att återförenas med det förflutna och att göra klart olika kreativa projekt. Det kan också hända att en kärlek från det förflutna gör sig påmind, eller att det kommer upp minnen som nu hjälper dig att växa. Venus är retrograd till den 29/1. Så ligg gärna lite lågt med eventuella kreativa projekt, det är bättre att satsa framåt i februari. Venus möter också Pluto vid två tillfällen under midvintern så det är en väldigt fin tid för dig att bearbeta känslor från det förflutna.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.