Astroguidning vecka 51: Mot ljusare tider

Det kan bli spännande på kärleksfronten i jul när Venus möter Pluto. Var beredd på djupa transformationer och en känslomässig tid. Passa även på att skriva ner din livsvision för 2022 när Solen möter Jupiter.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 51, 2021

Tiden 20/12 – 26/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Julen står för dörren och jag vill passa på att önska er alla en underbart God Jul!

Veckan som kommer bjuder på en del spännande transiter och julen ser ut att kunna bli spännande!

På tisdag den 21/12 är det vintersolstånd och Solen går in i Stenbocken, då vänder det och vi går mot ljusare tider igen! Det är Solens entré i de kardinala tecknen som bildar vårdagjämningen (Solen in i Väduren), Sommarsolståndet (Solen in i Kräftan), höstdagjämningen (Solen in i Vågen) och nu så vandrar Solen in i jordens ledartecken Stenbocken.


Måndag 20/12

Veckan börjar med en helt underbar transit! Solen i Skytten och Jupiter i Vattumannen möts i en vacker sextil på vardera 28.19*. Det här en så underbar ”wow” transit! Så denna dag blir fylld av hopp, visioner och drömmar. Det är vind i seglen och självförtroendet är på topp! Skriv gärna en härlig livsvision för 2022 i dag.

Dessutom möts Merkurius, Stenbocken och Uranus, Oxen i en härlig trigon på vardera 11*. Merkurius och Uranus trivs med varandra. I dag kan vi förvänta oss spännande nyheter och annorlunda lösningar.

Med dessa båda planetmöten så är det en underbar dag att få saker och ting gjorda, det går lekande lätt och en känsla av välbehag infinner sig!

 

Tisdag 21/12

Vintersolståndet! I dag vänder det och klockan 17 går Solen in i Stenbocken för att stanna där till 20/1. Med Solen i Stenbocken så vill vi ha ordning och reda, struktur och planering. Det är en härlig energi som bidrar med en bra uthållighet. Det ger också en bra tid att fundera på dina karriärsval kommande veckor. Kanske är det dags att nya steg i karriären? Se vad du kommer fram till.

 

Onsdag 22/12

Inga transiter

 

Torsdag 23/12

Inga transiter

 

Fredag Julafton 24/12

För tredje gången i år så utmanar Saturnus, Vattumannen och Uranus, Oxen varandra i en tuff kvadratur på 11*. De tidigare mötena var exakta den 17/2 och 15/6. Men denna tuffa transit har påverkat oss hela året. Man kan säga att ledorden för denna transit är I want to break free! Saturnus vill ha det som det alltid har varit och Uranus vill tänka utanför boxen och gå nya väger. Saturnus vill ha restriktioner och Uranus vill ha frihet. Ja, det är ju inte utan att heal världen just nu befinner sig i dessa tuffa energier! Men, nu är denna kvadratur exakt för sista gången tills 2043! Under 2022 kommer vi fortfarande att känna av denna kamp mellan dessa båda planeter, men inte lika starkt.

 

Lördag Juldagen 25/12 

I dag möts Venus som är retrograd och Pluto i en konjunktion på 26* Stenbocken (detta skedde även den 11/12 då Venus gick direkt, nu möts de igen då Venus är retrograd). Venus är kärlekens planet! Venus är också planeten som styr över de sköna konsterna, över fred och över pengar. Skorpionen är den mäktiga planeten som styr över liv och död, transformation, passion, sex och makt! Så vilket möte! Pluto står för djupa transformationer och det blir på alla plan en känslomässig jul!

Det ser spännande ut på kärleksfronten över hela julen tack vare deras möte. Det är också en härlig tid att ägna sig åt att göra världen till en vackrare plats, att sjunga, dansa, skapa och måla. Inspirationen är på topp. För världsläget så ser vi nu har Venus som står för den feminina kraften laddas och blir kraftfull och mäktig i mötet med Pluto och detta sker i Stenbocken så det kan verkligen bana väg för att fler kvinnor når ledande positioner inom politiken och i stora ledande företag och organisationer. 2022 startar med en enormt stark feminin kraft, den introverta, mäktiga kraften som kan förflytta berg! 

Söndag Annandag Jul 26/12

Merkurius, Stenbocken sextil Neptunus, Fiskarna på 20.35*

I dag bildar himlens budbärare Merkurius återigen transit till drömska och andliga Neptunus. Det är en underbar energi för dig att drömma dig bort med hjälp av spännande böcker, serier och filmer. Eller att du ägnar dig åt att skriva och skapa för fantasin är på topp nu. 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.