Astroguidning vecka 9: Så tar du tillvara på veckans planetmöten

Under veckan som kommer bildas fina transiter på himlen. Vi har en vacker nymåne i Fiskarna på onsdag. Venus och Mars, himlens kärlekspar, möts under hela veckan. De både möter Pluto på torsdagen och känslorna är djupa och passionerade. Därefter går de vidare hand i hand, in i Vattumannen på söndag.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 9, 2022

Tiden 28/2 – 6/3

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Vi har en underbar transit på lördag, Solen, som är vår livskraft, möter Jupiter, himlens guru, som står för expansion, lycka, flöde och kärlek. Denna förening sker i känsliga, intuitiva, drömska och spirituella Fiskarna.

Så vi blickar mot ljuset och använder veckans planetaspekter till att drömma, leva och ägna oss åt de sköna konsterna och kärlek!

Jag väljer medvetet att fokusera på ljuset, möjligheterna och kärleken i den kommande veckan. Vi behöver alla tillsammans fokusera på det som är positivt, på våra drömmar och det vi längtar efter som motpol till de tuffa händelser som utspelar sig i världen just nu.

 

Måndag 28/2

Inga transiter

 

Tisdag 1/3

Inga transiter

 

Onsdag 2/3

Nymåne 12* Fiskarna

I dag har vi en vacker nymåne på 12* i Fiskarna. Månen är i konjunktion till Solen (som alltid vid nymåne) och till lyckobringaren Jupiter. Månen möter även Uranus i en gynnsam sextil. Detta är en inspirerande dag för att tänka i nya banor, känna vart din energi flödar och sätta nya mål för vad du önskar i ditt liv.

Merkurius i konjunktion Saturnus 19* Vattumannen

Merkurius är nyhetsbringaren och Saturnus står för ökat ansvar och bidrar till att vi är beredda till att ta ett större ansvar. I dag kan det handla om att göra långsiktiga planer, bit för bit så du har den struktur som krävs.

Solen 11.35* Fiskarna sextil Uranus 11.35* Oxen

Solen symboliserar vår livskraft och Uranus är planeten som får oss att vakna upp, att tänka i nya banor och att öppna nya dörrar. Uranus gör också att vi kan känna att vi sitter fast och behöver frigöra oss på något sätt. När gamla dörrar stängs så öppnas det nya.

 

Torsdag 3/3

Venus konjunktion Pluto 27.50* Stenbocken

Mars konjunktion Pluto 27.50* Stenbocken

I dag möter både Venus och Mars mäktiga Pluto. Känslorna är starka och djupa och vi kan känna oss passionerade. Det är en underbar dag för kärlek! Vi kan också känna en brinnande passion för något vi vill skapa och för att hitta nya vägar i livet.

 

 

Fredag 4/3

Inga transiter

 

Lördag 5/3

Solen konjunktion Jupiter 15* Fiskarna

Solen och Jupiter möts i dag i en konjunktion och det är ett underbart planetmöte! Solen symboliserar vår livskraft och Jupiter står för expansion, visioner, lycka och kärlek! Ta tillvara på den inspiration och de drömmar som skapas för dig nu. Skriv gärna en livsvision om hur du vill att ditt liv ska se ut. Skriv det i presens som att det är så redan nu, så aktiverar du lagen om attraktion.

 

Söndag 6/3

Venus och Mars går in i Vattumannen och skapar konjunktion på 0.01* Vattumannen

I dag möts dom i en exakt konjunktion, Venus och Mars. De vandrar dessutom hand i hand in i Vattumannens tecken.

Venus är kärlekens planet som styr de sköna konsterna, skapande, kärlek och pengar. Venus symboliserar även fred. Mars står för motivation och drivkraft och är enligt legenden Venus älskare så kärleken strömmar mot oss nu.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.