Helena-Magdalenas astroguidning för vecka 45!

Under den kommande veckan kan vi andas ut efter en rad utmanande planetmöten. Passa på att krypa upp i soffan och njut av böcker och serier som berör djupa ämnen.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 45, 2020

Tiden 2 – 8 november

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Solen befinner sig fortfarande i Skorpionen och den energin passar så bra med höstmörkret. Skorpionens energi är introvert, djup och transformerande och gör oss intresserade av djupa ämnen såsom; astrologi, psykologi, mystik, esoterisk visdom, olika terapier och healing för att nämna några. Så att tända ljusen, krypa upp i soffan och mysa med böcker och serier passar perfekt. Under veckan som kommer så är det lugnt på planethimlen, nu kan vi andas ut efter flera veckors utmanande planetmöten. Det är många som har satt ner foten och satt gränser. Inför 2021 så är det temat att vi vill lära oss nya ämnen, gå nya vägar och bryta oss loss från det som håller oss fångna. Så upploppen som sker ute i världen sker även inom oss, så var vill du bryta dig fri? Vad vill du lära dig? Vad längtar din själ efter? Reflektera över det och en dag som är lämplig för nya mål är i slutet av nästa vecka, då vi har supernymåne i Skorpionen. Mer om det i nästa vecka! I denna vecka går Merkurius, himlens budbärare, framåt igen! Det bidrar med klarhet och att allt som har med kommunikation att göra flyter på bra igen. Missförstånd reds ut och mail kommer tillrätta bland annat!

 

Tisdag 3/11

Idag går Merkurius åter direkt i Vågen. Merkurius är himlens budbärare och han är en liten trixter, så under hans retrograda period, sen den 14/10 så kan mycket ha krånglat till sig. Allt som har med kommunikation att göra styrs av Merkurius. Så under hans retrograda perioder är det vanligt med missförstånd, att kommunikationen inte når fram på det sätt vi avsett. Mail och brev kan ha kommit på avvägar, teknik strulat och resor blivit förändrade utan att vi fått reda på det. I Merkurius retrograd är det väldigt gynnsamt att samla ihop lösa trådar, att samla ihop information och ta tid på sig att låta pusselbitarna falla på plats. Idag går Merkurius direkt igen och nu kan vi förvänta oss klarhet i det som förbryllat oss.

 

Onsdag 4/11

Idag utmanar Venus i Vågen Uranus i Oxen. Så var öppen för förändringar och var flexibel. Uranus står för plötsliga förändringar, Venus ger oss en behaglig energi att åter skapa harmoni och balans. Så, var flexibel och hitta nya vägar.

 

Fredag 6/11

Idag utmanar Merkurius i Vågen Saturnus i Stenbocken. Saturnus är vår karmaplanet, den stränga fadern som förväntar sig ansvar och ser till att vi gjort läxan! Så i dag kan vi utmanas i att behöva ta större ansvar i någon situation, var realistisk, praktisk och målmedveten så fixar du det. Men det är ingen större nytta med att debattera, utan kavla upp armarna och ta en sak i taget.

 

Lördag 7/11

Idag är det Solen i Skorpionen och Mars (retrograd) i Väduren som möts i en quincunx, så var spontan och fånga energin men tänk efter innan du fattar beslut och agerar då det är eldens energi som är gällande här. Dessutom så har vi Månen i Lejonet i dag så vi agerar lätt i affekt. Så kom ihåg, inga förhastade beslut!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.