Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 16!

Veckan framför oss blir något lugnare med stabila energier. Passa på att manifestera dina drömmar genom metodisk arbete. Det blir också en fin tid för reflektion.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 16, 2021

Tiden 19/4 – 25/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Efter förra veckans himlastormande transiter så går vi nu in i lite lugnare energier. Solen och Merkurius går vidare in i det lugna, stabila jordtecknet Oxen och Mars går vidare in i det ledande vattentecknet Kräftan. Energierna blir mer introverta och lugnare i dessa två feminina tecken (som alla jord och vattentecken är).

Måndag 19/4

Efter förra veckans härliga transiter så möts Solen och Merkurius på 29* i Väduren, det bidrar till att fylla på dina drömmar och idéer ännu en gång! Så det är en perfekt dag för dig att knyta ihop alla de drömmar och planer du skapat under förra veckan! Det är väldigt bra för dig idag att skriva ner dina mål och drömmar.

För idag går både Solen och Merkurius vidare in i Oxen, så nu växlar energierna och ger dig möjlighet att gå till handling och manifestera dina drömmar på ett stabilt och metodiskt sätt. Oxens energi är hållbar, stabil och långsiktig så använd de kommande veckorna att skapa det liv du drömmer om.

Oxen styrs av Venus (vilket även Vågen gör). Oxen är ett jordtecken, ett sensuellt sådant. Venus är styrare och bidrar med en känsla av att vilja göra världen till en bättre plats och Oxen står för kvalité och komfort. Så veckorna som kommer är en fin tid för dig att njuta, att vara sensitiv och skapande. Oxens mantra är I have och det är en bra tid att se över ditt ägande, dina finanser och dina talanger under kommande veckor.

Tisdag 20/4

Inga transiter

Onsdag 21/4

Inga transiter

Torsdag 22/4

Inga transiter

Fredag 23/4

Idag går Mars vidare in i Kräftan. Mars är krigarplaneten Ares i den grekiska mytologin, han är driven, framåt och skapar motivation. I Kräftan får Mars sakta ner lite, efter sin tid i Tvillingarna. Mars skapar motivation och drivkraft där han är aktiv och nu bidrar han med sin energi inom områdena hemmet och familjen. Att fixa trädgården, renovera och lägga sin energi på hemmet nu är en bra möjlighet. Likaså så kan Mars skapa en längtan hos dig att återförenas med din familj och släkt. Kanske är det nu dags att kunna börja mötas lite mer, om inte annat så kanske ute i trädgården. Mars bidrar med kort temperament och en viss aggressiv framtoning, så se upp så du inte agerar i affekt.

Idag möts Venus och Uranus på 10* i Oxen. Det är en spännande aspekt, Uranus är kaos i den grekiska mytologin och Venus är kärlekens gudinna, ja så nu kan vi förvänta oss det oväntade, framförallt i kärlekslivet. Med Uranus aktiv så sker förändringar väldigt snabbt. Så detta kan bli en väldigt spännande fredag!

Lördag 24/4

Idag möter även Merkurius, himlens budbärare Uranus! De två planeternas energi stämmer väl överens och Merkurius gör oss kvicktänkta och Uranus energi bidrar till att vi verkligen kan tänka utanför boxen, så fånga dina spännande tankar och idéer i dag!

Söndag 25/4

Idag har vi återigen Venus aktiv på himlen, denna gång bildar hon en kvadratur till Saturnus, båda på 13* i Oxen respektive Vattumannen, vilket bidrar till att lugna ner de senaste dagarnas energier en del. Saturnus är den stränga fadern, vår karmaplanet, så i dag kan vi vilja reflektera över de senaste dagarnas händelser. Saturnus bidrar med att vi ser realistiskt på det som sker och vår självkänsla kan dala lite idag. Så försök att ta det lugnt och ha tillit till din intuition så känns det snart bättre igen.

Ha en magisk vecka!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.