Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 23!

Mars vandrar vidare in i Lejonets tecken vilket bidrar med glädje, generositet och härliga energier som gör oss handlingskraftiga och attraktiva.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 23, 2021

Tiden 7/6 – 13/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

I want to break free! Just den meningen skulle vi kunna säga är ledorden för 2021, då vi har ett planetmöte som kommer och går under året. Det är Saturnus i Vattumannen som möter Uranus i Oxen i en spänd kvadratur. Saturnus kallas den stränga fadern, planeten som vill behålla ordning och reda och strukturer, nu befinner han sig i nyskapande och fritänkande Vattumannen där han inte trivs. Vattumannens energi är att skapa nytt, tänka utanför boxen och skapa en ny framtid, så det är en intressant aspekt. Sen har vi då Uranus (Vattumannens planet) som är rebellen, som vill bryta sig loss från gamla strukturer och skapa nytt. Uranus befinner sig i Oxen där han inte kommer till sin rätt. Så i förstärkningen av Vattumannens tidsålder så är det som att det är under 2021 som det gamla ska brytas upp och släppas taget om för gott. Inom oss skapar det en känsla av att sitta fast och att vilja bryta sig loss, en gång för alla. Så fundera på var du sitter fast. Denna kvadratur påverkar framför allt alla fasta tecken; Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen, men vi påverkas alla mer eller mindre. Tre gånger under 2021 blir denna transit exakt och den 14/6 är den exakt igen men känns av mer och mer redan nu.

Dessutom så är vi fortfarande i en förmörkelsetid fram till nymånen i Tvillingarna på torsdag. Utöver det så har vi Merkurius i retrograd rörelse, så det är några veckor nu där vi kan förändra saker och ting snabbt och i och med nymånen så sker en nystart. Om du vill veta mer om hur ditt stjärntecken påverkas så lyssna gärna på mitt youtubeklipp.

 

 

Måndag 7/6

Inga tranister

 

Tisdag 8/6

Inga tranister

 

 

Onsdag 9/6

Inga tranister

 

 

Torsdag 10/6

I dag infaller nymånen på 20* i Tvillingarna. Denna nymåne har en delvis solförmörkelse och avslutar den eclipsetid som har pågått sen den 26/5 då det var fullmåne i Skytten. Nymåne står för nystart! Merkurius, som är retrograd befinner i konjunktion med Nymånen och Solen.

Merkurius retrograd ger oss möjlighet att förändra, skapa om och omvärdera våra beslut. Nymånen bildar även en kvadratur till drömska och spirituella Neptunus, 20* i Fiskarna vilket innebär att vi alla behöver försöka skilja på dröm och verklighet och försöka se igenom våra illusioner i denna nystartsprocess. Neptunus kan få oss att tro att saker och ting är något annat än vad det egentligen är, så försök att se klart på saker och ting så du inte förvillar dig i illusioner.

 

Fredag 11/6

Eldplaneten Mars går i dag vidare in i Lejonet där han kommer till sin rätt och bidrar med glädje, generositet och härlig maskulin energi som gör oss handlingskraftiga och attraktiva. 

I dag möts Solen och Merkurius, retrograd på 20* Tvillingarna. Solen är vår livskraft och Merkurius retrograd är en perfekt tid att samla ihop alla trådar och tänka över vart du är på väg i livet.

 

Lördag 12/6

Inga transiter

 

 

Söndag 13/6

I dag möts Solen, 23* Tvillingarna och Neptunus 23* Fiskarna i en kvadratur det ger en drömsk och lugn energi. Perfekt att det är på en söndag då de flesta är lediga. Meditera och använd kreativ visualisering för att använda din fantasi för att skapa din framtid.

I dag sker även ett fint möte mellan Venus, 13* Kräftan och Uranus, 13* Oxen i en gynnsam transit, vilket ger en härlig energi för spännande möten i kärlek.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.