Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 26!

När Mars bildar opposition till Saturnus kan du uppleva frustration och känslan av att sitta fast. Du gör bäst i att lägga fokus på annat och vänta ut transiten, skriver Helena-Magdalena i veckans astroguidning.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 26, 2021

Tiden 28/6 – 4/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Efter en spännande vecka med ett flertal starka transiter har vi bland annat sett hur Uranus i Oxen har utmanat Saturnus i Vattumannen inom svensk politik.

Uranus är rebellen som vill riva ner det gamla och ge plats för det nya så ska vi nu blicka in i veckan som kommer och då har vi dessutom Mars som är aktiv. Det bildas spända och utmanande aspekter mellan Mars som är den maskulina, drivna planeten som också bidrar med drivkraft och motivation. Mars – Uranus bildar en kvadratur och vi har fortfarande en kvadratur mellan Saturnus och Uranus och nu bildas dessutom en opposition mellan Mars och Saturnus. Kvadraturen innebär spänning och utmaningar och oppositioner kan leda till att man ändrar sig och tänker om. Så det är spänt läge inom det som står för politik, organisationer och resurser kommande veckan.

Samtidigt så har vi kvar härliga energier från förra veckans transiter då Solen, vår livskraft mötte lyckoplaneten Jupiter i en gynnsam trigon. Merkurius och Saturnus skapade även de en fin trigon och likaså Solen och rebellen Uranus. Så det är en väldigt spännande tid nu, då det gamla rivs ner för att ge plats åt det nya i Vattumannens tidsålder.

 

Måndag 28/6

Inga transiter

 

Tisdag 29/6

Inga transiter

 

Onsdag 30/6

Inga transiter

 

Torsdag 1/7

Mars på 12.20* i Lejonet bildar opposition till Saturnus på 12.20* Vattumannen.

Denna transit står för frustration, besvikelse och ilska som att någon står i vägen för dig. Under denna transit är det välgörande att ta det lugnt och vänta ut eventuella hinder på din väg för Mars gör oss temperamentsfulla och vi tappar lätt tålamodet. Så lägg fokus på något annat och vänta ut denna transit.

 

Fredag 2/7

Inga transiter

 

Lördag 3/7

Inga transiter

 

Söndag 4/7

Mars, 13.54* i Lejonet bildar en spänd kvadratur till Uranus på 13.54* i Oxen.

Denna transit skapar en stark känsla av att vilja bryta dig loss från begränsningar och det som håller dig tillbaks i ditt liv. Den hör ihop med torsdagens transit och se dig omkring i ditt liv och känn efter var du sitter fast, kanske är det dags för dig att bryta dig loss? Agera inte i affekt men var medveten om det som inte känns bra och förändra det till något bättre nu. Frigörelse, transformation och nytänkande hjälper dig på vägen. 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.