Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 30!

Veckan bjuder på en hel del härliga transiter. Vi har Solen i Lejonet och där får han nu sällskap av Merkurius så kreativiteten är på topp! Jupiter återinträder i Vattumannen för att stanna där till 29/12 så återigen får himlens guru Jupiter Vattumannens tidsålder att öka i kraft och styrka, med fokus på att göra denna värld till en förnyad och bättre värld!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 30, 2021

Tiden 26/7 – 1/8

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Måndag 26/7

Inga transiter

 

Tisdag 27/7

Inga transiter

 

Onsdag 28/7

Jupiter, som är retrograd, har besökt Fiskarna sen i mitten av maj. Nu backar han tillbaks in i Vattumannen och där kommer han befinna sig till den 29/12 då han vandrar vidare in i Fiskarna och Fiskarnas år börjar. Nu har Jupiter gett oss alla en försmak av sin underbara energi i Fiskarna. Jupiter är förknippad med Zeus i den grekiska mytologin, den högsta av Gudarna, så Jupiter är himlens Guru. Han är även förknippad med lycka, kärlek och god tur. I Fiskarna som är det mest spirituella tecknet får han oss alla att höja vårt medvetande och att utveckla vårt själsliga jag. Under 2022 kommer Jupiter att befinna sig i Fiskarna, så vi har en fin tid för helande och läkande att vänta. Men nu kommer som sagt Jupiter befinna sig i Vattumannen i flera månader. Det är en spännande transit, som förhöjer Vattumannens energier. Så att hitta nya sätt att lösa gamla problem på, att tänka utanför boxen, att skapa en ny och bättre värld, att hitta sin soultribe och ingå i olika gemenskaper med likasinnade är på agendan nu.

 

I dag går himlens budbärare Merkurius vidare in i Lejonet och här trivs han som fisken i vattnet. Merkurius styr allt som har med kommunikation att göra och Lejonet är det mest kreativa tecknet. Så nu skapas det underbara energier för att vara kreativ på alla plan – skriv, skapa, sjung och utveckla dina unika egenskaper under de kommande veckorna. Detta är även en aspekt som får dig att vilja vara mer social och träffa spännande och härliga människor, så passa på!

 

Torsdag 29/7

I dag bildar Mars, 29, 52* i Lejonet opposition till Jupiter, 29,52* i Vattumannen. Wow, det är en underbar transit och den ger dig verkligen en skjuts framåt i livet! Energin är hög och du siktar gärna framåt, undvik bara att vara för tävlingsinriktad då Mars vill vinna! Använd energin till att verkligen visa vem du är och vad du vill, ta nya initiativ och tro på dig själv så kan du verkligen lyckas!

 

I dag rör sig planeten Mars vidare in i Jungfrun och stannar där till 15/9. Eldiga Mars kommer inte riktigt till sin rätt i Jungfrun, Mars vill ha full fart framåt och Jungfrun vill ha koll på alla detaljer och ta det säkra före det osäkra. Detta kan skapa en del frustration så försök att hitta ett sätt att hantera den rastlöshet som uppstår och använd energin till att göra långsiktiga planer framåt, det gillar Mars. 

 

Fredag 30/7

Inga transiter

 

Lördag 31/7

Inga transiter

 

Söndag 1/8

I dag möts Merkurius och Solen på 9,32* i Lejonet och det är en underbar, energisk transit. Merkurius laddas med livskraft av Solen och det ger härliga möjligheter för all sorts kommunikation och för att vara på resande fot. Åk ut på en roadtrip eller en liten resa. Fånga gärna de idéer som kommer till dig, för denna transit gynnar ditt sätt att tänka.

I dag bildar även Merkurius, 10* i Lejonet en opposition till Saturnus, 10* i Vattumannen och det ger en seriös touch till ditt sätt att tänka. Saturnus kan ge lite lägre självkänsla och en känsla av att inte vara tillräcklig. Var medveten om att det bara är en känsla och fångas upp i energierna av Solen och Merkurius i stället.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.