Helena-Magdalenas astroguidning: vecka 31!

Denna vecka har mycket att lära oss, energierna är till viss del utmanande men de visar oss också var vi sitter fast och var vi vill bryta oss loss och skapa förändring. Om du är född i Oxen, Lejonet, Skorpionen eller Vattumannen så är du säkert redan medveten om var du känner att du sitter fast i livet. Det är ett år för förändring och denna sommarvecka kan ge dig värdefulla insikter om hur du vill leva ditt liv!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 31, 2021

Tiden 2/8 – 8/8

 

Såhär påverkas vi av de olika planeterna

 

 

Måndag 2/8

I dag möts Solen i Lejonet och Saturnus i Vattumannen i en opposition på vardera 10*. Detta är en utmanande transit och kan bidra med att du tappar fart och livsgnista lite grann. Saturnus är den stränga fadern, vår karmaplanet och kan få oss att se alltför realistiskt på saker och ting och ge en känsla av melankoli. Men snart blåser det nya vindar igen.

Under hela 2021 är det spänningar i de fasta tecknen; Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen på grund av att Saturnus och Uranus utmanar varandra i Vattumannen och Oxen. Det gamla faller och det nya ska skapas i en ny form, så som det ser ut i stora delar av världen. Denna transit aktiverar dessa spänningar tillsammans med Solens kvadratur till Uranus på lördag. Om du är född i något av de fasta tecknen så fundera på vad du behöver bryta dig loss i från, vad är det som håller dig fast?

 

 

Tisdag 3/8

I dag bildas en fin trigon mellan Venus, 14,40* Jungfrun och Uranus, 14,40* Oxen. Detta är en underbar transit för kärlek! Om du är i en relation kan du nu se den på ett nytt sätt. Om du är singel kan du nu träffa en person som är annorlunda än vad du brukar dras till. All kreativitet och skapande är väldigt gynnsamt och du kan få nya spännande idéer som du vill utforska.

 

Onsdag 4/8

I dag är det Merkurius på 14,41* Lejonet och Uranus, 14,41* i Oxen som utmanar varandra i en kvadratur. När Uranus är med på ett hörn är det bra att du är beredd på att förändringar kan ske snabbt och det kan uppstå förvirring när dina dagliga rutiner rubbas. Fokusera på att ta en sak i taget och det viktigaste först så kan du skapa harmoni även i snabba förändringar. Det sägs att vi är mest mottagliga och lättlärda när vi är förvirrade så försök att se saker och ting ur ett större perspektiv så kan du få fina insikter.

 

Torsdag 5/8

Inga transiter

 

Fredag 6/8

Inga transiter

 

Lördag 7/8

I dag utmanar Solen, 14,43* Lejonet Uranus på 14,43* Oxen. Även denna transit skapar spänning så som jag skrev om gällande måndagen denna vecka. Nu är Uranus aktiv och han är rebellen som vill gå sin egen väg, så se upp så du inte agerar i affekt. Fundera på vad du vill bryta upp i från och grunda det beslutet innan du agerar, speciellt om du är född i Oxen, Lejonet, Skorpionen eller Vattumannen.

 

Söndag 8/8

I dag är det nymåne på 16* i Lejonet. Även denna transit påverkas av de spänningar som är i de fasta tecknen, som jag skrivit om i veckan här ovanför, för denna nymåne i Lejonet bildar en kvadratur till Uranus i Oxen. Så, denna måne kan vara den kickstart du behöver för att förverkliga de mål och visioner som du behöver för dig själv nu. Nymåne är en gynnsam tid för att starta på nytt! Använd Lejonets härliga eldiga, kreativa energi till att fokusera på att skapa din egen självständighet. Det är när vi känner känslor som är jobbiga och utmanande vi kan välja att fokusera på hur vi vill att det ska vara istället. Använd din inspiration att transformeras och förändras nu. Starta på nytt, i större frihet! 

 

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Här kan du läsa mer om kursen!


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.