Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 38!

Denna vecka bjuder på en vacker drömsk och romantisk fullmåne med vackra känslor i Fiskarna på tisdag. På onsdagen är det höstdagjämning och Solen går vidare in i det kardinala lufttecknet Vågen.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 38, 2021

Tiden 20/9 – 26/9

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Efter flera veckor med Solen i Jungfrun, då rutiner, plikter och hälsa varit i fokus så växlar energierna till tankar, idéer och en längtan efter harmoni och balans. Det sker även flera andra planetmöten på himlen under veckan.

 

Måndag 20/9

Inga transiter

 

Tisdag 21/9

Denna dag är veckans höjdpunkt astrologiskt med en så lyckosam transit mellan Merkurius och Jupiter och med en känslosam fullmåne i Fiskarna!

Himlens budbärare Merkurius möter i dag himlens Guru Jupiter i en härlig transit, på 23,52* i Vågen respektive Vattumannen. Det är en helt underbar transit, den bidrar med positiva nyheter och härliga överraskningar! Det är en perfekt tid att göra långsiktiga planer och ta sikte på dina stora drömmar! Det är även en perfekt tid för att skriva på avtal, så försök hinna med eventuella avtal och liknande innan veckan är slut för sen går Merkurius retrograd i några veckor.

I dag har vi även en mycket vacker fullmåne i Fiskarna. Neptunus styr Fiskarnas tecken och dessutom är Månen i konjunktion med Neptunus vid denna fullmåne, vilket skapar en underbar energi. Månen bildar även en vacker transit till Pluto, Skorpionens planet. Intuitionen är kraftfull så ta dig tid att meditera. Månen bildar även en opposition till planeten Mars, som styr vår drivkraft och motivation så denna fullmåne är så gynnsam för dig att stanna upp, lyssna inåt och hitta kraften i ditt inre!

 

Onsdag 22/9

I dag bildar Merkurius, 24, 21* Vågen, en spänd kvadratur till Pluto, 24,21* Stenbocken.

Denna transit skapar en känsla av att vilja veta sanningen, det dolda, och det kan ta sig uttryck i att gräva djupare i det som du kan uppleva döljs för dig. Det kan ge dig nya insikter men försök att inte dras med ner i djupet av olika information för det kan bidra till mer extrema åsikter och då är det viktigt att du verkligen vet att du har fakta för det du säger annars kan du möta tufft motstånd.

I dag går Solen vidare in i Vågens tecken! Vågen är elementet lufts ledartecken. Vågen är den sanna diplomaten som eftersträvar harmoni, balans och rättvisa. Med Solen i ett lufttecken ökar dina intellektuella förmågor och inspirerar dig till att tala och skriva. Vågen styrs av Venus (vilket även Oxen gör) och Venus styr även över de sköna konsterna så det är en perfekt tid för att försköna dig, ditt hem och din omgivning.

 

Torsdag 23/9

I dag är oppositionen mellan Venus, 14,19* Skorpionen, och Uranus, 14,19* Oxen, exakt. När Venus, som styr vårt kärleksliv, bildar aspekt med Uranus så kan plötsliga förändringar i kärlekslivet uppstå. Utmana inte ditt förhållande i onödan. Om du är singel däremot kan du plötsligt möta en spännande person nu. Det kan vara en förälskelse som snabbt blossar upp, men som kanske inte är så långvarig.

 

Fredag 24/9

Inga transiter

 

Lördag 25/9

I dag möts Mars, 7,04* Vågen, och Saturnus, 7,04* Vattumannen, i en härlig trigon! Mars som styr drivkraft och motivation möter nu Saturnus som styr karriär och arbete och det bildas en härlig uthållighet, att steg för steg planera och ta dig till målet. Du blir oerhört effektiv och tar dig fram med lätthet nu. Så det är en perfekt tid att få saker och ting ur händerna!

 

Söndag 26/9

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Du kan läsa mer om kursen här!

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min nya webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.