Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 5!

Venus vandrar vidare in i Vattumannen, vilket bidrar till härliga energier. Ägna dig åt skapande och förverkliga nya idéer. Vad längtar du efter och är du beredd att sätta dina planer i verket?

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 5, 2021

Tiden 1/2 – 7/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Efter en spännande vecka 4 med många häftiga transiter på himlavalvet så kan vi nu blicka mot vecka 5 som är betydligt lugnare. En ny månad gör sitt inträde och det är ett stellium i Vattumannen, med Solen, Merkurius, Venus, Jupiter och Saturnus. Merkurius är retrograd så det är viktigt att se upp med alla detaljer, det blir lätt fel och missförstånd då Merkurius mixar upp saker och ting.

Vattumannens energier bidrar med smarta tankar, intressanta samtal och vi kan förvänta oss att vi får nya tankar och idéer om framtiden. Vattumannen är tecknet som styr mänskligheten, reformer och revolutioner bland annat. Vattumannen gör oss sociala och vi vill mötas i cirklar, nätverk och annat. Vattumannen styr även över Internet och i denna tid så lever vi ju våra liv mer och mer online, där kan vi också ”umgås” med våra likasinnade och söka vår soultribe. Mars befinner sig i Oxen tillsammans med Uranus, Pluto är i Stenbocken så vi har en hel del av elementet jord aktivt fortfarande som skapar balans till det luftiga Vattumannen. Neptunus befinner sig fortfarande i Fiskarna i flera år till.

 

Måndag 1/2

I dag vandrar Venus in i Vattumannen. Venus styr de sköna konsterna och även kärleken givetvis, i Vattumannen bildas en härlig energi av att skapa och manifestera våra livsmål. Det är en spännande tid för skapande då Vattumannen ger nya, spännande idéer.

I dag bildas det även en utmanande kvadratur mellan Solen i Vattumannen och Mars i Oxen, så här handlar det om att inte stressa upp sig och köra på för snabbt, försök att andas och ta det lugnt och inte pressa dig själv för hårt.

 

Tisdag 2/2

Inga transiter

 

Onsdag 3/2

Inga transiter

 

Torsdag 4/2

Inga transiter

 

Fredag 5/2

Inga transiter

 

Lördag 6/2

Venus möter i dag karmaplaneten Saturnus, som symboliserar ”den stränga fadern”. Venus som nyligen laddat energi av Pluto och blivit kraftfull möter nu ansvar och nu kan du ställa dig frågan om vad du önskar på ett djupare plan. Vad längtar du efter och är du beredd att sätta dina planer i verket? Venus styr över kärleken, så det kan handla om relationer men Venus styr också skapande då Venus får dig att vilja skapa skönhet i dina relationer och omkring dig. Använd Saturnus energi att ta dig igenom de förändringar du önskar för Saturnus bidrar med uthållighet.

 

Söndag 7/2

I dag bildar Venus en kvadratur till Uranus i Oxen. Titta på gårdagen och ställ dig även frågan om vilka vägar du ska ta framåt. Om du står stilla och inte kommer framåt i din utveckling så titta efter andra lösningar. Det finns alltid en väg framåt. Relationer kan vara lite skakiga under denna transit, det kan kännas som att du vill utmana din partner för att hitta nya vägar. Fatta inga plötsliga beslut.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.