Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 6!

När Solen möter Merkurius i sin retrograda rörelse så är det perfekt för dig att stanna upp lite, samla dina tankar och se över dina planer. Det är bra energier för att se saker och ting ur ett större perspektiv.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 6, 2021

Tiden 8/2 – 14/2

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Vattumannen, detta härliga lufttecken som står för det originella och rebelliska men också för det humanitära och det kollektiva har fullt hus! Hela sex planeter; Solen, Månen, Merkurius, Venus, Jupiter och Saturnus radar upp sig i Vattumannen denna vecka och bildar aspekter till varandra. Vattumannen, eller Vattubäraren som tecknet också heter, är ett lufttecken, ett mentalt tecken som bidrar med briljanta tankar och idéer. Vattumannen är också mästare på att se trender och det som sker kollektivt och har oftast en väldigt bra radar på framtiden, så blicka framåt i ditt liv och se vart du är på väg. Det är en härlig tid för kommunikation, livsvisioner och att få klarhet om hur ditt liv kan se ut i framtiden. Skriv gärna ner tankar som plötsligt dyker upp inom dig, det är din inre guidning som är aktiv.

Måndag 8/2

I dag möter Solen Merkurius, som är retrograd. De möts i Vattumannens tecken, där det är fullt hus för tillfället. När Solen möter Merkurius i sin retrograda rörelse så är det perfekt för dig att stanna upp lite, samla dina tankar och se över dina planer. Det är bra energier för att se saker och ting ur ett större perspektiv. Merkurius retrograd är dock en trickster, så ha koll på att du verkligen inte missuppfattar saker och ting.

Tisdag 9/2

Inga transiter

Onsdag 10/2

I dag bildas en utmanande aspekt mellan Merkurius, som är retrograd i Vattumannen och Mars som befinner sig i Oxen. Mars vill driva upp takten så din tankeverksamhet går lätt i spinn. Fatta inga förhastade beslut och andas innan du rusar vidare. Du kan uppleva att du vill göra allt på en gång och att du kan känna frustration om saker och ting hindrar dig. Så du, kom i håg att andas och gärna sova på saken innan du förhastar dig i nya beslut.

Torsdag 11/2

I dag möts Venus och Jupiter i Vattumannen. Det är ett härligt möte mellan den feminina energin och himlens Guru i det spännande tecknet Vattumannen. Det är perfekt att använda denna energi till att växa i ditt inre och att dela dina gåvor med världen. Sharing is caring! Kärleken strålar med dessa energier!

I kväll har vi också en härlig nymåne i Vattumannen! Det är en perfekt tid för dig att se saker och ting ur ett högre perspektiv, att se ditt liv lite utifrån och sätta upp härliga mål för vad du vill uppnå det närmaste halvåret. Ha fokus på de grupper av människor och gemenskaper du vill komma närmare. Vattumannen får oss att vilja möta vår soultribe och att gemensamt dela våra gåvor med världen och att även göra världen till en bättre plats att leva på.

Fredag 12/2

Inga transiter

Lördag 13/2

I dag möts Merkurius, som fortfarande är retrograd, och Venus i Vattumannen. Det är kärlek i luften och någon från ditt förflutna kan dyka upp i ditt liv. Se saker och ting ur ett klart perspektiv det finns alltid anledningar till att vi skiljs åt och saker och ting kan ha förändrats, eller inte.

I dag bildar Mars i Oxen en fin sextil med Neptunus i Fiskarna. Neptunus i Fiskarna gör dig känslig och sensitiv och Mars kan göra att du överreagerar så i dag är det viktigt att skapa en inre harmoni och inte låta dig påverkas och agera i affekt. Återigen andas och sov på saken!

Söndag 14/2

Valentine! Alla hjärtans dag! Med så härliga energier under veckan så är det fina energier inför denna hjärtliga dag! Näras Hjärtedag går av stapeln online, här kan du läsa mer och vara med i vårt fina onlineevent.

I dag är det återigen dags för Merkurius, som fortfarande är retrograd, att vara aktiv. I dag sammanstrålar han med Jupiter i Vattumannen. I dag ska du överväga dina beslut noggrant och även se om vissa mönster återupprepas i ditt liv. Begrunda och reflektera över vilka lärdomar du kan göra i dag. Om du behöver fatta viktiga beslut så avvakta tills Merkurius avslutar sin retrograda period den 20/2.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.