Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 7!

Under denna vecka så kommer Solen gå vidare in i Fiskarnas tecken vilket skapar mer introverta energier. Det är en fin tid att låta tankarna vila, att ägna sig åt meditation och att lyssna till sitt inre.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 7, 2021

Tiden 15/2 – 21/2

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Förra veckan bjöd på ett stellium i Vattumannen, då planeterna stod på rad där och vi också hade en vacker nymåne. Under denna veckan så kommer Solen gå vidare in i Fiskarnas tecken och Merkurius kommer dessutom vända direkt igen, så snart skiftar energierna och ger oss en mer introvert period. Med Solen i Fiskarna är det fint att låta tankarna vila och ägna sig åt meditation och att lyssna till sitt inre.

 

Måndag 15/2

Inga transiter

 

Tisdag 16/2

Inga transiter

 

Onsdag 17/2

I dag möts Saturnus i Vattumannen och Uranus i Oxen, båda på 7 grader i en kvadratur. Denna kvadratur är den första av tre i år, den blir exakt en gång i sommar och i början av vintern igen, så vi kommer märka av den i stort sett hela året. Saturnus manar till restriktioner, begränsningar och ansvar och Uranus vill rucka på gränserna, bryta mot restriktionerna och skapa frihet. Det är energier som utmanar varandra och det ger oss en förståelse för världen omkring oss. I våra egna personliga liv kan vi också känna hur vi vill bryta oss loss och få mer frihet. Uranus styr Vattumannen, vilket är ett lufttecken, och vi är ju mitt i det stora skiftet där Vattumannens energier är väldigt kraftfulla och vi längtar efter att få luft och frihet. Vad är det som håller dig tillbaks? Var vill du bryta dig loss? 2021 är ett år då du kan skapa de förändringar du önskar.

 

Torsdag 18/2

Efter att Solen och flera av de andra planeterna befunnit sig i Vattumannen i flera veckor så går Solen nu vidare in i Fiskarna. Luftens element med alla kvicka tankar och all kommunikation mattas av och vi går in i vattnets element, där känslor, drömmar och inspiration frodas. Fiskarnas energi är mer introvert och det ger oss en känsla av att få stanna upp och komma i kapp oss lite. Det är en utmärkt tid för meditation och kontemplation.

 

Fredag 19/2

I dag är det himlens kärlekspar som är i fokus, Venus i Vattumannen bildar en kvadratur till Mars i Oxen, på 23 grader. Dessa två himlakroppar har en naturlig koppling till vårt kärleksliv och då det i dag bildas en kvadratur så kan spänningar och heta känslor uppstå. Det kan också innebära att man inte riktigt drar jämt, så en del häftiga känslor kan komma fram, så andas och agera inte i affekt. Venus styr även över skönhet, de vackra konsterna och balans i tillvaron och Mars manar till att ta action, så det kan ge dig en skjuts framåt om du är kreativ skapare. 

 

Lördag 20/2

Inga transiter

 

Söndag 21/2

I dag, äntligen, går Merkurius direkt igen, efter att ha varit retrograd i flera veckor. Merkurius är himlens budbärare och som jag brukar skriva en trickster, när han är retrograd är det lätt att det blir missförstånd och att kommunikation och teknik trasslar. Nu när vi dessutom har haft så många planeter i lufttecknet Vattumannen så har det varit högtryck i våra hjärnor med många nya tankar och idéer. När Merkurius har varit i retrograd så har vi fått möjligheten att samla i hop alla lösa trådar i våra liv och arbeten. Nu går Merkurius som sagt framåt igen och det ger ett härligt flöde i allt som har med kommunikation att göra, så nu kan du sikta framåt igen.  

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Tidigare astroguidningar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.