Astroguidning vecka 1: En lugn start på 2024

Med få händelser på planethimlen blir det en lugn start på året. När Venus möter Saturnus kan du känna dig lite skör, så ta tid för dig själv och gör sådant du tycker om. Merkurius vänder äntligen rätt efter att ha gått retrograd och du kan se fram emot en stabilare tid.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 1, 2024

Tiden 1/1 – 7/1

Så här påverkas vi av de olika planeterna

Välkommen 2024!

Jupiter, som precis vänt direkt i Oxen, sänder sin strålfulla glans in i 2024! På tisdag vänder även Merkurius direkt och sedan är det enbart Uranus som rör sig i retrograd rörelse på himlavalvet (fram till 27/1).

Energierna rör sig framåt och det präglar veckan som kommer, som för övrigt inte har så många transiter. Så det blir en lugnare vecka som inleder 2024.

Horoskop: Sverigekartan för 2024

Jag har även tittat lite på horoskopet för Sverige, vid midnatt 1/1 2024.

Vi inleder året med Solen och Månen i en härlig trigon, Månen bildar även en trigon till Mars. 

Solen, Månen och Mars bildar alla härliga trigoner till Jupiter och Solen bildar även en trigon till Uranus.

Mars och Jupiter bildar positiva sextiler till Saturnus.

Så det är ett flertal sextiler och trigoner, och även stortrigoner som inleder 2024.

Merkurius är retrograd i Skytten så det kan vara en läxa för vårt land nu, att samla ihop alla dokument och samla kraft och inte rusa framåt för snabbt. Under följande år kommer det att komma nya, internationella samarbeten på flera olika sätt. Det är dags för Sverige att sätta ner foten och återta en del av sin kraft nu.

Det finns några spända kvadraturer mellan Månen/ Venus  och Venus/ Saturnus. Merkurius och Mars bildar kvadratur till Neptunus.

Men i huvudsak är det övervägande positiva aspekter som präglar födelsekartan för Stockholm inför 2024.

I maj går lyckoplaneten Jupiter in i Tvillingarna och då Sverige är ett Tvillingland så kan vi se att vi går ett mer positivt år till mötes än det vi lämnar bakom oss!

 

Hur som helst, nu ska vi titta på veckan som kommer och det är väldigt lugnt på planethimlen den första veckan på året, med få transiter. Vi har i alla fall en kvadratur mellan Venus och Pluto på måndag. På tisdag vänder Merkurius direkt i Skytten och på torsdag går Mars vidare in i Stenbocken.

 

 

Måndag 1/1

Venus, Skytten kvadratur Saturnus, Fiskarna 3*

Denna transit kan påverka din självkänsla och du kan känna dig ensam, otrygg och oälskad. Det kan skapa stress i din kärleksrelation, men kom ihåg att detta enbart är en övergående känsla inom dig. Försök att skapa lite mer tid för dig själv och gör det du tycker om så känns det bättre.

 

Tisdag 2/1

Merkurius vänder direkt på 22* Skytten

Ja nu vänder han äntligen rätt, himlens trixter Merkurius. Kanske har ni märkt av hans energi när han ställer till det inom området kommunikation? Saker och ting kan lätt missförstås och krångla under Merkurius retrograd.

Men, det har också gett dig möjlighet att samla ihop lösa trådar i ditt liv, att bli färdig med saker och ting och att bli mer samlad inför den nya starten på året. Nu går Merkurius direkt på 22* i Skytten och det passar perfekt för dig att ta sikte på framtiden och att sikta mot stjärnorna nu. Missförstånd uppklaras och förseningar är ett minna blott, så nya friska steg framåt väntar.

 

Onsdag 3/1

Inga transiter

 

Torsdag 4/1

Mars går in i Stenbocken 

I dag går motivationens och drivkraftens planet Mars, Vädurens planet, in i Stenbocken.

I Skytten har han motiverat dig att skapa nya drömmar och sätta mål. Här i Stenbocken får du den struktur och planeringsförmåga du behöver för att nå dina långsiktiga mål. Steg för steg, bit för bit skapar du nu din framtid.

 

Fredag 5/1

Inga transiter

 

Lördag 6/12

Inga transiter

 

Söndag 7/12

Inga transiter

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.