Astroguidning vecka 12: Astrologiskt nyår och en riktig turdag

En härlig vecka står för dörren! Solen går in i Väduren på torsdag och det innebär astrologiskt nyår! Strax därefter möts Solen och Pluto i en härlig sextil och ger kraft åt din längtan efter förändring, nya dörrar öppnas.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 12, 2024

Tiden 18/3 – 24/3

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

På fredag blir det en lite utmanande dipp då Venus och Saturnus möts, du kan känna dig sårbar. Men till helgen strålar lyckan, glädjen och kärleken då Venus och Jupiter bildar sextil till varandra. Så helgen går i kärlekens tecken!

Under helgen kommer vi också börja känna av fullmånen som sker i Vågen på självaste Månens dag, måndagen 25/3, med den inleds även årets första förmörkelseperiod. Du får veta mer om det i nästa veckas astroguidning.

 

Måndag 18/3

Inga transiter

 

Tisdag 19/3

Inga transiter

 

Onsdag 20/3

Solen in i Väduren – vårdagjämning - astrologiskt nyår!

I dag firar vi astrologiskt nyår! Solen går in i zodiakens första stjärntecken, eldens ledartecken Väduren. Nu byts Fiskarnas känsliga och intuitiva påverkan av Solen mot handlingskraft, energi och framåtanda. Väduren är framåt, modig och självständig och medan Solen rör sig genom tecknet så kommer du känna hur din livsenergi driver dig framåt, mot nya mål! Det är en perfekt tid för dig att satsa på framtiden och ta nya steg i livet! Satsa på din personliga utveckling nu.

 

Torsdag 21/3

Solen, Väduren sextil Pluto, Vattumannen 2*

Solen hinner precis anlända i Väduren innan den bildar en positiv sextil till Pluto som befinner sig i lufttecknet Vattumannen. Pluto skänker målmedvetenhet och beslutsamhet. Denna transit ger dig också kraften att skapa förändring. Lyssna till din intuition och gå framåt, den kraft du utstrålar öppnar nya dörrar.

 

Fredag 22/3

Venus konjunktion Saturnus, 12* Fiskarna

När harmonins och kärlekens planet möter Saturnus, så kan du känna dig mer sårbar. Detta kan skapa utmaningar i kärlekslivet och du kan vilja dra dig undan. Du kan även känna dig ensam i en existerande relation, som att du inte når fram. Transiten slutar snart att påverka dig och då känner du dig mer trygg och tillitsfull igen.

 

Lördag 23/3

Mars in i Fiskarna

I dag går Mars in i Fiskarna. Mars står för drivkraft, motivation och framåtanda. I Fiskarna så kommer det visa sig genom att du lättare skapar visioner om ditt liv, du kan föreställa dig och använda dig av kreativ visualisering för att nå dit du önskar kommande månader. Låt din intuition guida dig inför nya steg i livet.

 

Söndag 24/3

Venus, Fiskarna sextil Jupiter, Oxen 16*

I dag sker en helt underbar transit när lilla lyckoplaneten, Venus och stora lyckoplaneten Jupiter strålar tillsammans i en härlig sextil. Venus i drömska Fiskarna och Jupiter i sensuella Oxen. Kärleksenergierna är helt underbara nu. Dessutom så är det en riktig turdag, då vad som helst kan hända. Det är helt klart en av de bästa dagarna på året! Fånga möjligheterna i dag!

 

 

Med anledning av en astrologiskt intensiv april för oss alla så har jag gjort flera olika blogginlägg om händelserna i april. Du hittar dem alla på min blogg: helena-magdalena.se/blog-1

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Du kan läsa mer här: https://www.tidningennara.se/artiklar/andliga-personer/lar-dig-astrologi-med-helena-magdalena/
Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.