Astroguidning vecka 13: Årets första eclipsetid

Veckan inleds med en spännande månförmörkelse som kan skapa en del förändring i ditt liv. Samtidigt inleds en serie olika transiter som gör de kommande veckorna till en intensiv period.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 13, 2024

Tiden 25/3 – 31/3

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Årets första eclipsetid (förmörkelsetid) är här! Det är årets första månförmörkelse, den sker vid fullmånen i Vågen på måndag morgon kl: 08:13.

Fullmånen i Vågen inleder förmörkelsetiden som avrundas vid nymånen i Väduren på 19* 8/4 kl: 18:20. Dessa förmörkelser skapar en ny cykel i ditt liv som kommer påverka dig fram till hösten, till nästa förmörkelsetid.

När vi är i förmörkelsetid så är det som att vi får en knuff i ryggen av Universum, vi liksom puttas framåt på vår väg. Det är en intensiv tid och vi kanske inte förstår riktigt vad som har hänt förrän efter förmörkelseperioden. Ha tillit till allt som sker nu, även om du inte riktigt kan greppa vad som händer.

Denna förmörkelseperiod kommer också sammanfalla med Merkurius retrograd som börjar den 1/4 då Merkurius befinner sig på 27* i Väduren, alltså även här är Väduren i händelsernas centrum. Du får veta mer om det i nästa veckas astroguidning.

Under denna månförmörkelse med fullmånen i Vågen och nymånen i Väduren, kan du uppleva en period av förvandling och tillväxt. Medan Vågen symboliserar balans och harmoni, står Väduren för handlingskraft och initiativ. Detta kan leda till intressanta relationer och inre förändringar.

Vågens energi uppmuntrar oss att reflektera över våra relationer och värderingar, medan Vädurens energi får oss att våga ta modiga beslut och prova nya saker.

Dock kan dessa förändring vara intensiva och ibland utmanande. Saker och ting kan skakas om för att leda till förändring.

Väduren står för dig, din väg framåt i livet och Vågen står för dina relationer, samarbeten och vänner. Så i fullmånens sken är det värdefullt för dig att se vilka relationer som är fullbordade i ditt liv och vilka relationer det är dags att släppa taget om. Vågen hjälper dig att skapa en större harmoni i ditt liv och Väduren gynnar dig att ta nya steg i livet.

Planeterna på himlen är centrerade till Oxen, Väduren och Fiskarna och Uranus leder tåget mot framtiden, med Jupiter tätt i hälarna.

I samband med fullmånen i Vågen så inleds även den serie av olika transiter på himlen som kommer göra april månad till en mycket intensiv period.

April är den mest intensiva månaden på hela året då även Jupiter och Uranus kommer mötas i konjunktion den 21/4 i Oxen. Med anledning av att det är så speciella händelser så har jag skrivit flera olika blogginlägg, du kan läsa mer på min blogg på www.helena-magdalena.se

På torsdag bildas en härlig sextil mellan Venus och Uranus i Oxen. Det är en spännande kärleksaspekt som kan stå för spännande möten. För övrigt är det inga transiter i veckan som kommer.

 

Måndag 25/3

Fullmåne - Kråkmåne i Vågen 5* - Penumbral månförmörkelse kl: 08:13

Fullmånen i Vågen styrs av Venus som bilder vackra sextiler till Jupiter och Uranus och konjunktion till Saturnus. Månen själv bildar en opposition till Solen som är i konjunktion med Neptunus.  Vågen står för våra relationer och i mötet med Saturnus så ges du möjligheten att känna efter vilka relationer som är gynnsamma för dig och vilka som tar mer energi än vad de ger.

 

Tisdag 26/3

Inga transiter

 

Onsdag 27/3

Inga transiter

 

Torsdag 28/3

Venus, Fiskarna sextil Uranus, Oxen 21* 

Venus i romantiska Fiskarna bildar sextil med spännande Uranus i sinnliga Oxen. Detta är en superhärlig transit som gynnar kärlekslivet på flera olika sätt. Om du är singel kan du träffa en spännande, ny kärlek. Om du är i en relation så satsa på förnyelse, att ta ut svängarna lite och bjud in äventyret i ert gemensamma liv.

 

Fredag 29/3

Inga transiter

 

Lördag 30/3

Inga transiter

 

Söndag 31/3

Inga transiter

 

 

Med anledning av en astrologiskt intensiv april för oss alla så har jag gjort flera olika blogginlägg om händelserna i april. Du hittar dom alla på min blogg: https://www.helena-magdalena.se/blog-1

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.