Astroguidning vecka 2: Passion & frihetslängtan

När Mars vänder rätt efter sin långa retrograd får vi en välbehövd framåtskjuts i livet. Solens möte med Neptunus ger oss en härlig dos av kreativitet.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 2, 2023

Tiden 9/1 – 15/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Mars är huvudpersonen i veckan då han dels börjar gå direkt igen i Tvillingarna och dels att han möter Venus, sin kärleks älskade i början av veckan, så nu är det kärlek i luften! Solen strålar tillsammans med Neptunus och sprider ännu mer romantik och härliga känslor. Venus och Uranus möte på söndagen visar på ditt behov av frihet.

 

 

Måndag 9/1

Merkurius, Stenbocken trigon Uranus, Oxen 15*

I dag möts Merkurius och Uranus i en härlig trigon. Merkurius är kommunikationens planet och Uranus är geniets planet, detta gynnar samtal, idéer och spännande nyheter. Samtalen flödar av nytänkande och en frihetslängtan präglar detta möte då Uranus är vår inre rebell, precis som i Venus och Uranus kommande möte på söndag.

Venus, Vattumannen trigon Mars, Tvillingarna 8*

I dag möts även himlens kärlekspar Venus och Mars på himlen! Wow, deras möte gynnar kärleken som känns både passionerad och harmonisk, dels i befintliga relationer och det ger underbara möjligheter för singlar att möta kärleken.

 

Tisdag 10/1

Inga transiter

 

Onsdag 11/1

Inga transiter

 

Torsdag 12/1

Mars direkt 8* Tvillingarna

Mars har varit retrograd i Tvillingarnas tecken sen 30/10 2022, vilket innebär att Mars har varit i Tvillingarna ända sedan 20/8. Nu vänder Mars direkt igen och det ger en härlig kick framåt i livet. Handlingskraft, mod, motivation och drivkraft är Mars ledord och under retrograden så har det bidragit till att din drivkraft fått laddas upp och nu är det dags att sätta fart framåt. Tvillingarna är det livsnjutande flexibla lufttecknet som ger spännande idéer och nyfikenhet så nu kan du satsa på alla de drömmar du har!

 

Fredag 13/1

Solen, Stenbocken sextil Neptunus, Fiskarna 23*

Ännu en härlig transit väntar oss i dag. Det är livskraftiga Solen som möter drömska, visionära och intuitiva Neptunus, andlighetens planet. Det är en perfekt dag att lyssna på din intuition och låta den guida dig framåt i livet. Det ger en underbar dos av kreativitet.

 

Lördag 14/1

Inga transiter

 

Söndag 15/1

Venus, Vattumannen kvadratur Uranus, Oxen 15*  

Denna transit är dynamisk genom att Venus är kärlekens planet och Uranus är den inre rebellen som värnar om frihet. Om du känner att du har frihet i din relation så är allt bra, annars kan du känna att du önskar vara mer självständig. Denna transit bidrar även med en längtan av intellektuell stimulans och att få mer spänning i tillvaron och att känna frihet i att få gå din egen väg, att prova dina vingar.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.