Astroguidning vecka 2: Dags för nya mål och drömmar

Veckan inleds med en lätt förvirrad energi då Merkurius och Neptunus energier krockar och skapar en speciell känsa av att ha svårt att få klarhet i saker och ting. Men redan på onsdagen vänder energierna när det bildas två superhärliga transiter; dels en underbar trigon mellan Solen och Uranus, dels en sextil mellan Mars och Saturnus.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 2, 2024

Tiden 8/1 – 14/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Bland härliga energier bildas nymånen i Stenbocken på torsdag, den överöses även med de härliga energierna från trigonen mellan Mars och Jupiter! Veckan passar utmärkt att arbeta med nya mål och drömmar, att göra långsiktiga planer och att tro på dig själv!

 

Måndag 8/1

Inga transiter

 

Tisdag 9/1

Merkurius, Skytten kvadratur Neptunus, Fiskarna 25*

Återigen är det dags för Merkurius att möta Neptunus i en kvadratur, vilket även skedde i december. Så återigen kan du uppleva saker och ting som förvirrade. Det är som att ditt sinne blir lite förvrängt och att du har väldigt svårt att se saker och ting ur ett logiskt perspektiv. Det är lätt att missförstå saker och ting eller att själv bli missförstådd. Var ok med att känna dig förvirrad. Det bästa är om du kan ägna dig åt sådant som inte kräver så mycket koncentration. Passa på att måla, sjunga, skapa och meditera i stället.

 

Onsdag 10/1

Solen, Stenbocken trigon Uranus, Oxen 19* 

Mars, Stenbocken sextil Saturnus, Fiskarna 4*

I dag har vi två härliga energier i omlopp, dels en underbar trigon mellan Solen och Uranus, dels en härlig sextil mellan Mars och Saturnus. Det är en perfekt dag att lyssna till din intuition, tänka utanför boxen, du kan också få spännande nyheter, som kan handla om finanser och ägande.

Mars bjuder på motivation och drivkraft och i samarbete med Saturnus så får du den uthållighet du behöver för att ta dig an nya projekt. Passa på att göra långsiktiga planer i dag!

 

Torsdag 11/1

Nymåne Stenbocken 21*

I skenet av de underbara energierna på planethimlen denna vecka bildas nymånen i Stenbocken. Saturnus är härskare över denna nymåne och han bildar positiva aspekter till planeterna på himlen nu. Solen och Månen bildar en härlig trigon till Uranus och sextil till Neptunus, dessutom är de i konjunktion till djupa och kraftfulla Pluto!

Nymånen i Stenbocken motiverar dig att dela dina gåvor med världen och att växa och utvecklas. Du kan känna en lägre självkänsla, men det är tillfälligt. Satsa på att utveckla dina fantastiska egenskaper och dela dessa med världen.

LÄS ÄVEN: Nymånekalender 2024: Manifestera drömlivet med månens energier

Fredag 12/1

Mars, Stenbocken trigon Jupiter, Oxen 6*  

Ännu en härlig transit bildas nu på himlavalvet, en underbar transit mellan Mars och Jupiter. Mars driver framåt och Jupiter hjälper dig att sikta mot stjärnorna. Det är en perfekt energi för att satsa på dina stora drömmar. Din tro på dig själv ökar och din energi är på topp! Du satsar på att vinna och du har alla möjligheter att nå framgång med det du sätter fokus på. Fatta beslut och ta ledningen över ditt liv.

 

Lördag 13/1

Inga transiter

 

Söndag 14/1 

Merkurius in i Stenbocken 

Merkurius, går in i Stenbocken igen, vilket han även gjorde 1/12. Då Merkurius i sin retrograda rörelse backade tillbaka in i Skytten den 23/12 går nu åter in i Stenbocken där han kommer befinna sig fram till 5/2.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.