Astroguidning vecka 21: Passion, drivkraft och nya idéer

Passa på att vara social när Venus möter Uranus, det kan leda till både kärlek och nya vänskaper. Senare i veckan kommer en lite mer utmanande transit, men det är bara att ta tjuren vid hornen, skriver Helena-Magdalena.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 21, 2023

Tiden 22/5 – 28/5

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Efter en mycket intensiv vecka med rejäla skiftningar i energierna så väntar nu en lite lugnare vecka. Solen och mars bildar en gynnsam sextil i livliga Tvillingarna och kreativa Lejonet som inleder veckan. Sen utmanar mars Jupiter i en spänd kvadratur. Därefter blir det åter en gynnsam sextil, denna gång mellan Venus och Uranus, så nu är det kärleksfulla vibbar i luften! Sen är det Solen som utmanar Saturnus fram mot helgen. Så ömsom positiva vibbar och ömsom lite mer utmanande vibbar, men på det stora hela en härlig vecka.

Måndag 22/5

Solen, Tvillingarna sextil Mars, Lejonet 0,54*

Solen, vår livskraft bildar i dag en härliga sextil till Mars som står för passion, drivet inom dig och viljan att ta dig fram i livet. Nya tankar och kreativa idéer präglar dagen.

 

Tisdag 23/5

Mars, Lejonet kvadratur Jupiter, Oxen 1*

Då kvadraturerna är utmanande aspekter så har denna transit ändå en härlig energi. Mars gör att du vill framåt, att du driver på och är viljestark och Jupiter ger dig stora visioner. Så använd denna energi på ett balanserat sätt så kan du nå långt på den väg du önskar. Men, ta inte ut svängarna för stort, det är eld- och luftenergi här så det är lätt att bygga luftslott nu. Lagom är bäst!

 

Onsdag 24/5

Inga transiter

 

Torsdag 25/5

Venus, Kräftan sextil Uranus, Oxen 20*

I dag möter Venus, kärlekens, konsternas och fredens planet den spännande framåtsträvande Uranus, den inre rebellen. Men också den som symboliserar att du kan möta en spännande person med annan bakgrund än dig själv. Kärleken är i luften och det är en härlig möjlighet att träffa den rätta. Likaså kan denna transit bidra till att du får nya vänner. Så passa på att vara social och umgås i dag.

 

Fredag 26/5

Inga transiter

 

Lördag 27/5

Solen, Tvillingarna kvadratur Saturnus Fiskarna 6.52*

Denna transit kan utmana dig på lite olika sätt. När Saturnus är med så handlar det om att ta ett utökat ansvar för något som kommer ta en del av din energi. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen och ta tag i det du känner att du behöver göra så släpper denna transit snart sitt grepp. Saturnus kan också få dig att tvivla på dig själv och tappa självkänslan lite grann, men minns att det bara är känslor du har för närvarande, det lättar snart igen.

 

Söndag 28/5

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.