Astroguidning vecka 25: Ge livet extra näring under midsommarveckan

Midsommarveckan står för dörren med sommarsolståndet som ger oss årets längsta dag! Sommaren är här och energierna är härliga!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 25, 2023

Tiden 19/6 – 25/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Jupiter och Saturnus möts i en gynnsam sextil i början av veckan och bidrar med härlig energi under hela veckan. Solen och Neptunus transit innebär en liten varning att vara vaksam.

Senare i veckan går Solen in i moderliga Kräftan och det passar perfekt då hela midsommarhelgen handlar om att befrukta Moder Jord. Att ge extra näring till livet. Passa på att ge dig, din familj, dina vänner, ditt hem och dina växter kärleksfull näring under de kommande veckorna!

 

Måndag 19/6

Jupiter, Oxen sextil Saturnus, Fiskarna 7*

Expansiva lyckoplaneten Jupiter möter Saturnus i en gynnsam sextil. Senast det hände var i augusti 2017 och nästa gång det sker är 2037.

Både Jupiter och Saturnus är sociala planeter och de kan därför stå för förändringar både på det sociala planet och för förändringar i världen omkring oss.

Med detta möte i Oxen och Fiskarna så kan vi se en försiktig uppbyggnad av ekonomin och att det kan bli mer stabilt i världsläget.

På det personliga planet så gynnar det dig att satsa på långsiktiga investeringar; det kan dels handla om din ekonomi, dels om dina personliga resurser och ditt privatliv. Det är en perfekt tid att skriva ner din livsvision för framtiden, som en plan och vision för vad du vill ska växa i ditt liv.  

Solen, Tvillingarna kvadratur Neptunus, Fiskarna 28*

När Solen möter Neptunus är det bra att se upp lite extra. Neptunus står för illusioner och för desillusioner, så var extra noga inför beslutsfattande nu. Människor kan vilja få dig att se världen genom rosa glasögon och du kan bli lurad om du är för godtrogen.

Dessutom bidrar denna transit med att du kan känna dig mer svag och bräcklig. Din självkänsla kan svikta och du kan oroa dig för din hälsa. Så ta hand om dig lite extra i dag. Din intuition är stark, så meditera på det du har omkring dig.

 

Tisdag 20/6

Inga transiter

 

Onsdag 21/6 Sommarsolstånd

Solen in i Kräftan

I dag går Solen in i Kräftan och kommer passera genom detta tecken i vattnets, känslornas element fram till 23/7. När Solen passerar genom Kräftans tecken så blir vi mer måna om våra nära och kära. Att omge sig med sin familj, sina släktingar eller med de vänner som är ens själsliga familj ger tillfredsställelse. Det passar bra inför midsommarhelg och semester.

Likaså kan släktforskning vara spännande så du blir mer klar över dina rötter. Även omsorgen om ditt hem ökar under denna tid. Det är en fin tid att förändra och försköna i hem och trädgården. Du är närmare dina känslor under denna tid och meditation är givande. Din intuition är förstärkt.

Merkurius, Tvillingarna sextil Mars, Lejonet 19*

Detta är en underbar transit för klara tankar, drivkraft och motivation. Nu har du all den energi du önskar för att sätta fart mot framtiden. Skriv listor på vad du vill och vart du är på väg och sätt fart mot framtiden.

 

Torsdag 22/6

Inga transiter

 

Fredag 23/6 Midsommarafton

Inga transiter

 

Lördag 24/6

Inga transiter

 

Söndag 25/6

Inga transiter

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.