Astroguidning vecka 26: Starka känslor och djupa reflektioner

Veckan som kommer bjuder på mycket aktivitet och det är mycket som händer i våra liv. Sätt ord på dina känslor och låt kreativiteten flöda.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 26, 2023

Tiden 26/6 – 2/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Full fart på himlavalvet!

Under denna vecka bildas många transiter på himlavalvet. Början av veckan blir lite mer utmanande då det är två kvadraturer aktiva. Längre fram i veckan blir det ett energiskifte då det i stället skapas härliga trigoner. Merkurius går vidare in i Kräftan och Neptunus vänder retrograd. Solen och Merkurius i Kräftan bildar båda positiv sextil till lyckoplaneten Jupiter. På söndag uppstår en utmanande kvadratur mellan Venus och Uranus. 

 

Måndag 26/6

Merkurius, Tvillingarna kvadratur Neptunus, Fiskarna 28*

I dag möts Merkurius och Neptunus i en spänd kvadratur och precis som Solens och Neptunus möte i förra veckan så kommer även denna transit med varningen om förvirrat tänkande och risk för oärlighet. Så, var lite extra noga i dag, för att bli manipulerad eller att manipulera andra. Det blir lätt känslomässigt laddade situationer och du bör undvika vita lögner. Om du har viktiga möten eller kontakter i dag, så ta gärna hjälp av någon som hjälper dig att se klart på situationen.

Mars, Lejonet kvadratur Uranus, Oxen 21*  

Samtidigt bildar motivationens och drivkraftens planet Mars en kvadratur till rebelliska Uranus i dag. Så, det är lätt att agera i affekt, bryta sig loss och att vilja göra uppror. Satsa på att vara kreativ och använd denna uppdämda energi till att skapa större frihet på ett kreativt sätt i ditt liv. Du är modig och rättfram i dag.

 

Tisdag 27/6

Merkurius in i Kräftan

I dag går himlens budbärare Merkurius in i Kräftan, det ledande, moderliga och känslomässiga vattentecknet. Under tiden som Merkurius passerar här så är det lättare att sätta ord på dina känslor, genom att tala, skriva, sjunga, måla eller skapa på annat sätt.  Det är en perfekt tid för att skriva; brev, dikter, böcker eller vad du nu önskar. Kräftan är också ett ledartecken och nu har du orden till hjälp för att ta dig fram i ledande position, framför allt för att leda barn och kvinnor.

 

Onsdag 28/6

Inga transiter

 

Torsdag 29/6

Solen, Kräftan trigon Saturnus, Fiskarna 7*  

Trigoner är mycket positiva aspekter och när Solen och Saturnus möts så gynnar det dina livsmål och långsiktiga planer, vilket passar perfekt att skriva ner nu. Dina ord tas på allvar och du kan ta dig framåt i karriären och livet. Du kan också få ett fint erkännande eller erbjudande av dina överordnade nu.

 

Fredag 30/6

Neptunus retrograd 27.41* Fiskarna till 6 december 25* Fiskarna

Nu vänder även Neptunus retrograd fram till december, i Fiskarnas tecken. Neptunus kallas för the Lord of the invisible Kingdom och Neptunus härskar över Fiskarna och 12:e huset.

Neptunus står för drömmar och illusioner, alltifrån vackra drömmar till förvirrade och förvrängda drömmar och desillusioner. När Neptunus går retrograd så kan du känna dig förvirrad och att du inte riktigt har grepp om vad som är vad. Det gör att du kan känna dig osäker på framtiden. Känslorna är starka och djupa och det skapar fina möjligheter för dig att förändras i djupet av din själ. Passa på att reflektera och meditera för att utvecklas på ett själsligt plan.

Merkurius, Kräftan trigon Saturnus, Fiskarna 7*

Detta är en perfekt transit som bidrar att du får saker och ting gjorda. Denna transit ger noggrannhet och bra koncentration och mental uthållighet. Det gynnar allt som du behöver ha gjort, det som du kanske har skjutit på eller inte färdigställt. Passa på att färdigställa det som behöver bli klart nu.

 

Lördag 1/7

Solen konjunktion Merkurius 9*

Solen, Kräftan sextil Jupiter, Oxen 9*

Merkurius, Kräftan sextil Jupiter, Oxen 9*

Dessa tre transiter hänger ihop med varandra då Solen och Merkurius möts i Kräftan och bildar en sextil med Jupiter i Oxen. Solen och Merkurius konjunktion i Kräftan gynnar ditt sätt att tänka och att använda din intuition. Kommunikation är på topp. Det är en perfekt transit för korta resor. Du är även mycket snabb i tanken. Det kommer ske mycket kommunikation i dag.

Solens sextil till Jupiter är en underbar transit som ger optimism, lycka, tur och ett positivt flöde. Det är en perfekt tid att starta nya projekt

Merkurius sextil till Jupiter är som alltid en oerhört positiv transit. Det passar perfekt att planera din framtid och ger dig en bra för att fatta beslut. Transiten är perfekt för positivt tänkande och att använda attraktionslagen genom att skapa visioner för framtiden. 

 

Söndag 2/7

Venus, Lejonet kvadratur Uranus, Oxen 22* 

Venus, kärlekens planet möter Uranus, den inre rebellen i en ansträngd kvadratur. Det kan uppstå spänningar i kärleksrelationer. Om du känner dig instängd eller kvävd i en relation så blir du än mer medveten om det nu. Det kan testa ditt tålamod så se upp med humöret.

I relationer som är harmoniska märks det inte av så mycket.
Venus är kärlek och denna transit vittnar också om att plötsliga romanser kan uppstå. Du kan, om du är singel, dras till någon med en annan bakgrund än dig själv.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.