Astroguidning vecka 29: Lejonportalen öppnas

Veckan inleds med nymåne i Kräftan, som styrs av Månen själv, dessutom bildar Månen fina aspekter till Uranus, Neptunus och Skorpionen. Lyssna till din intuition nu och gå dit hjärtat leder dig!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 29, 2023

Tiden 17/7 – 23/7

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan bjuder på olika transiter mellan flera av de olika planeterna. Dels några utmanande kvadraturer, dels också en härlig trigon. Veckan bjuder också på två oppositioner och när oppositioner bildas så är det bra att vara flexibel, för du kan komma att tänka om helt i en del av livets områden.

Måndag 17/7

Nymåne i Kräftan 25*

Denna nymåne är Månen själv härskare över då Månen styr Kräftan.

Månen bildar en fin sextil till Uranus, en positiv trigon till Neptunus i Fiskarna och en opposition till mäktiga Pluto i Stenbocken. Sextilen till Uranus gynnar nytänkande och trigonen till Neptunus ger värdefull intuition och oppositionen till Pluto kan vittna om att du kan behöva tänka om i känslomässiga frågor. Tänk i nya banor, lyssna till din intuition och sätt nya mål för det kommande halvåret.

Merkurius, Lejonet kvadratur Jupiter, Oxen 12*

När Merkurius möter Jupiter i en kvadratur skänker det dig optimism och du kan vara överdrivet positiv. Det är en perfekt tid att göra nya planer, men försök att se dina mål både ur ett större och mindre perspektiv, missa inte detaljerna på vägen.

 

Tisdag 18/7

Inga transiter

 

Onsdag 19/7

Inga transiter

 

Torsdag 20/7

Mars, Jungfrun opposition Saturnus, Fiskarna 6*

Detta är en utmanande transit och i dag gäller det att du vet vilka strider du ger dig in i. Mars står för drivkraft, motivation och också för aggressiv energi. Saturnus står för begränsningar av olika slag. Det kan vara personer i din omgivning som försöker bromsa din framfart och du blir frustrerad av att det inte går fort nog. Men räkna till tio innan du agerar i affekt. Sov på saken så lugnar de hetsiga känslorna ner sig. Lyssna till din intuition, den förstärks av dagens andra transit, den mellan Solen och Neptunus.

Solen, Kräftan trigon Neptunus, Fiskarna 27*  

Solen däremot bildar en härlig trigon till drömmarnas planet Neptunus i dag. Det skänker en ödmjukhet och din intuition förstärks. Lyssna inåt i stället för att bli frustrerad och upprörd. Det är en härlig dag för kreativitet och konstnärlighet av olika slag.

 

Fredag 21/7

Inga transiter

 

Lördag 22/7

Solen, Kräftan opposition Pluto, Stenbocken 29*

Även denna transit kan upplevas som utmanande, den kan påverka din självkänsla till det sämre. Du bör se upp så du inte hamnar i situationer som är kontrollerande för dig, eller att du försöker kontrollera andra. Det är lätt att bli manipulerad eller att manipulera andra under denna transit. Solen är din livskraft och Pluto står för makt och kontroll, så var lite extra försiktig i dag.

 

Söndag 23/7

Solen in i Lejonet

I dag går Solen in i sitt eget tecken Lejonet, där strålar den som allra vackrast. Solen i Lejonet medför kreativitet, handlingskraft och en längtan efter att ha lite flärd och glamour i sitt liv. Lejonportalen öppnas och härlig, hjärtlig energi omger dig. Lejonet styr hjärtat så lyssna till ditt hjärta och gå dit det leder dig nu. Du har det självförtroende, mod och handlingskraft att ta dig framåt i livet under kommande veckor. Lejonets energi är perfekt för att njuta av livet, då dess energier är gynnsamma för nöjen, resor och kärleksaffärer!

Venus retrograd 23* Lejonet

I dag vänder Venus retrograd i Lejonet. Venus kommer vara retrograd till den 4/9 då hon befinner sig på 12* Lejonet. Venus är kärlekens, fredens och de sköna konsternas planet, hon kallas även för lilla lyckoplaneten. Nu vänder hon bakåt och då får du möjlighet att reflektera och förändra ditt liv. Lyssna inåt och arbeta med kärleken till dig själv.

Under Venus retrograd kan du även behöva se över ditt kärleksliv. Med denna retrograd i självständiga Lejonet så kan du längta efter större självständighet. Det passar bra att fundera över dina relationer nu och se vad du längtar efter att förändra. Vid Venus retrograder kan även tidigare vänner och kärlekar dyka upp i våra liv på nytt.

När Venus går retrograd så stärks den feminina kraften så vi kan förvänta oss att kvinnor kämpar för sin självständighet ute i världen när Venus vänder i höst.

Merkurius, Lejonet kvadratur Uranus, Oxen 23

När Merkurius bildar kvadratur med Uranus så uppstår det spänningar av olika slag. Du kan uppleva plötsliga förändringar i ditt liv på olika sätt. Likaså kan du få nyheter som förändrar dina planer i dag. Ha lite extra koll på alla detaljer nu.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.