Astroguidning vecka 34: Lyckoplaneterna möts

Under veckan som kommer så går Solen vidare in i det föränderliga jordtecknet Jungfrun. Efter Lejonets lättjefulla och kreativa energi passar det perfekt att strukturera upp din vardag och att återgå till rutinerna.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 34, 2023

Tiden 21/8 – 27/8

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

I början av veckan utmanar Venus Jupiter i en kvadratur, men då dessa planeter är lilla (Venus) och stora (Jupiter) lyckoplaneterna så brukar det ändå bidra med härlig och positiv energi. Mars och Neptunus möts i en opposition vilket kan få dig att känna förvirring att du vill tänka om.

På fredag bildas det en härlig trigon mellan motivationens och den maskulina energins planet Mars och djupa, kraftfulla Pluto, passionerade känslor fyller oss!

 

Måndag 21/8

Inga transiter

 

Tisdag 22/8

Venus (R), Lejonet kvadratur Jupiter, Oxen 15*

När de båda lyckoplaneterna möts så sprids det underbar energi omkring oss! Det är kärlek i luften och detta möte bjuder på ett härligt flöde och god tur! Passa på att njuta lite extra av livet denna härliga dag.

Mars, Jungfrun opposition Neptunus (R), Fiskarna 27*

Denna transit gör dig lite viljesvag och du kan känna en viss förvirring om vart du är på väg i livet, du kan vilja tänka om och välja nya vägar i stället för den du redan valt. Men skriv ner dina tankar och återkom till dom om några dagar. Passa i stället på att njuta av Venus och Jupiters härliga energier!

 

Onsdag 23/8

Solen går in i Jungfrun

Jungfruns tecken styr vårt dagliga arbete och vår vilja att ge service åt människor. Så nu förflyttas fokus till arbete och plikter och att få saker och ting gjorda. Jungfrun styr också över vår hälsa så det är en perfekt tid att även skapa bra rutiner gällande ditt sätt att leva på.

Merkurius 22* Jungfrun vänder retrograd

I dag vänder Merkurius retrograd på 22* i ett av sina egna tecken Jungfrun. Merkurius retrograd ger dig möjlighet att reformera ditt liv, dina rutiner och din hälsa. De kommande veckorna är gynnsamma för dig att samla ihop lösa trådar i ditt liv och att få saker och ting färdiga. Som alltid så är Merkurius en trixter, han styr allt som har med kommunikation att göra. När han är retrograd ska du därför vara extra noga med allt som har med kommunikation att göra. Undvik gärna att skriva på avtal och ha extra tålamod med att det lätt blir missförstånd. Likaså ska du ha extra koll om du ska resa eller pendla, det är lätt att det blir fel i bokningar och med fordon. Inget varar för evigt och den 15/9 vänder Merkurius framåt igen på 8* Jungfrun.

 

LÄS ÄVEN: De fyra elementen: Vilket tillhör ditt stjärntecken?

 

Torsdag 24/8

Inga transiter

 

Fredag 25/8

Mars, Jungfrun trigon Pluto (R), Stenbocken 28*

När Mars, krigsguden möter Pluto, transformatören så uppstår det känslor av brinnande passion och en stark och djup drivkraft!  Inget strå i vägen för din väg framåt, detta är underbar kraft för dig att använda för att ta dig framåt i livet och i karriären.

 

Lördag 26/8

Inga transiter

 

Söndag 27/8

Solen, Jungfrun opposition Neptunus (R), Fiskarna 4*

Transiten som uppstår mellan Solen i förnuftiga Jungfrun och Neptunus i drömmande och illusionernas Fiskarna kan skapa förvirring inom dig. Det är som att du väger mellan förnuft och illusion och då denna transit gör dig sårbar och förvirrad så skriv ner dina tankar och återvänd till dom om några dagar när denna energi har lättat.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.