Astroguidning vecka 40: Logik, rättvisa och balans

Merkurius går in i Vågens tecken vilket kan ge dig klarhet i dina tankar. Under denna tid passar det extra bra att du kommunicerar och berättar vad du verkligen vill här i livet.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 40, 2023

Tiden 2/10 – 8/10

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Det är en väldigt lugn vecka på planethimlen. Det är himlens budbärare Merkurius som rör sig och bildar transiter till Neptunus och Pluto innan han går vidare in i Vågen på torsdag.

De yttre planeterna Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto är fortfarande alla i retrograd rörelse så det är en tid som är bra för reflektion, reformation och att samla ihop alla lösa trådar inom livets olika områden i höst.

Meditera, ägna dig åt mindfulness och lyssna till din inre röst för att få klarhet inom vilka områden du vill skapa förändring.

 

Måndag 2/10

Merkurius, Jungfrun opposition Neptunus, Fiskarna 26

När Merkurius möter Neptunus i opposition så skapar det en del förvirring. Neptunus står för drömmar och illusioner men också för desillusioner. Neptunus bidrar med intuition och Merkurius står för dina tankar, så försök att reda ut vad som är vad inom dig nu.

Försök att se igenom de illusioner som människor kan försöka få dig att tro på. Är det sanning eller inte? Var lite extra vaksam.

 

Tisdag 3/10

Merkurius, Jungfrun trigon Pluto, Stenbocken 28*

Med Merkurius trigon till kraftfulla Pluto så får du mer kraft i dina ord. Din inre kraft, din vilja och din brinnande passion uttrycker du på ett fantastiskt sätt! Dina överordnade lyssnar på dig och du vet vad du vill. Om du på något sätt möter på motstånd så var vaksam så att du inte börjar använda manipulation för att få din vilja igenom. Var också uppmärksam så att ingen manipulerar dig.

 

Onsdag 4/10

Inga transiter

 

Torsdag 5/10

Merkurius in i Vågen

I dag går himlens budbärare, Merkurius vidare in i Vågens intellektuella tecken. Merkurius har precis rört sig genom Jungfrun, ett av sina egna tecken som han styr över precis som han styr över Tvillingarna, där han trivs väldigt bra. Nu går han vidare in i Vågens stjärntecken som står för intellekt, logik, rättvisa, balans och relationer och Merkurius trivs även bra i det ledande lufttecknet.

Nu kan du känna att du får klarhet i dina tankar och att du har lättare att sätta ord på saker och ting. Det är perfekt att använda kommande veckor för att tala, skriva och sjunga. Sätt ord på det du brinner för och det du verkligen vill. Vågen är också relationernas tecken så kommunikation i relationer gynnas nu.

 

Fredag 6/10

Inga transiter

 

Lördag 7/10

Inga transiter

 

Söndag 8/10

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.