Astroguidning vecka 48: Tid för fantasi, skapande och meditation

December står för dörren och Solen har gått in i eldiga sökande Skytten och strålar i opposition med fullmånen i Tvillingarna på måndag. Låt denna energi guida dig framåt. Merkurius möter Neptunus och då mixas tanke och intuition. Dessutom kan den transiten stå för förvirring, svaren har du inom dig och du når dom via meditation.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 48, 2023

Tiden 27/11 – 3/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan flyter på fram till helgen då Merkurius går vidare in i Stenbocken och bildar en härlig transit till Saturnus, så nu blir det ordning och reda i din tankevärld. Venus och Pluto möts i kvadratur till helgen och det kan vara både en spännande och utmanande transit.

 

Måndag 27/11

Fullmåne 5* Tvillingarna

Veckan inleds med fullmåne i Tvillingarna. Merkurius härskar över denna måne då han styr över Tvillingarna och Jungfrun. Samtidigt som det är fullmåne så bildar Månen opposition till Solen och Mars, dessutom bildar Månen, Solen och Mars en spänd kvadratur till Saturnus i Fiskarna. Det innebär att det är en del spända aspekter under denna fullmåne. Fundera på om du känner att du sitter fast i några delar av livet? Var känner du dig begränsad? Meditera gärna över vilka områden i ditt liv det är dags att släppa taget om. Låt Tvillingarnas energi av livsnjutning och flexibilitet leda dig vägen framåt. Känn att du får luft under vingarna och kan flyga fritt när du har släppt taget om det som inte längre gynnar dig. 

Merkurius, Skytten kvadratur Neptunus, Fiskarna 25*

Som alltid när Merkurius möter Neptunus så blandas tanke och intuition på ett ganska förvirrat sätt. Kommunikation med andra människor kan påverkas genom att bli förvirrande och missförstånd uppstår lätt. Det finns också en risk att bli manipulerad och att någon försöker få dig att tro på något som du inte känner är rätt. Ägna gärna denna dag åt just fantasi, skapande och meditation i stället för viktiga diskussioner.

 

Tisdag 28/11

Inga transiter

 

Onsdag 29/11

Inga transiter

 

Torsdag 30/11

Inga transiter

 

Fredag 1/12

Merkurius går in i Stenbocken

Merkurius, himlens budbärare, går nu vidare in i strävsamma, pålitliga och stabila Stenbocken. Det ger perfekta förutsättningar för att skriva ner långsiktiga mål och att planera det som tar tid att genomföra. Samtal blir mer seriösa och ansvarsfyllda.

 

Lördag 2/12

Merkurius, Stenbocken sextil Saturnus, Fiskarna 1* 

Denna transit är väldigt gynnsam vad det gäller dina tankar och ditt sätt att organisera ditt liv. Den bidrar med en tydlig mental struktur. Denna transit gynnar ditt arbete och ger dig en klar och tydlig kommunikation.

 

Söndag 3/12

Venus, Vågen kvadratur Pluto, Stenbocken 29* 

Denna transit kan bidra med spänningar i kärlekslivet. Venus vill skapa harmoni och balans och Pluto kan stå för både manipulation och kontroll. Det är en bedräglig transit, se upp så du inte blir manipulerad eller manipulerar andra. Trots dessa lite tuffa yttringar så kan även denna transit stå för kraftfulla kärleksmöten, passion kan plötsligt uppkomma och starka känslor kan bli aktuella.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.