Astroguidning vecka 50: Merkurius vänder retrograd

Håll i dig nu, för mitt i veckan vänder Merkurius retrograd. Spring inte iväg med nya planer utan ta ett steg tillbaka och samla ihop lösa trådar först. I slutet på veckan kan du känna dig lite skör och gör bäst i att uttrycka dina känslor i konst och skrift.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 50, 2023

Tiden 11/12 – 17/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan inleds med en fin sextil mellan Merkurius och Venus vilket ger en härlig känsla som startar veckan. På Lucia är det nymåne i Skytten, samma dag som Merkurius vänder retrograd på 8* Stenbocken. Merkurius kommer backa åter in i Skytten under sin retrograd och den 2/1 går han åter framåt på 22* Skytten.

Under Merkurius retrograd är det som alltid en bra tid för att samla ihop dig, dina tankar och ditt liv lite extra. Likaså bör du helst inte skriva på några nya avtal. Det är lätt att det blir missförstånd och att det får göras om. Se upp när och om du bokar eller ger dig ut på en resa. Merkurius är en trickster och det blir lätt förseningar och andra ändringar av resplaner. Så, håll tungan rätt i mun och låt Merkurius retrograd passera.

 

Måndag 11/12

Merkurius, Stenbocken sextil Venus, Skorpionen 8* 

Denna härliga transit skapar en skön atmosfär av både kärlek och vänskap. Det är en perfekt dag att träffa dina nära och kära. Njut av stunden över en fika med någon du tycker om. Samtalen flyter lätt och ledigt och spännande kreativa idéer kan komma fram.

 

Tisdag 12/12

Inga transiter

 

Onsdag 13/12 – Ha en fin Lucia!

Nymåne Skytten 21* och

Merkurius retrograd på 08* i Stenbocken till 2/1 22* Skytten 

Skytten är zodiakens sökare, styrd av lyckoplaneten Jupiter, himlens guru. Skytten söker alltid efter något; sin livsfilosofi, ett nytt mål, en härlig vision eller livets guldkorn. Vid denna nymåne befinner sig Solen, Månen och Mars tillsammans i Skytten. Samtidigt så börjar Merkurius sin retrograda rörelse i Stenbocken så även om din längtan är att röra dig snabbt framåt nu så är det bäst att du samlar ihop alla lösa trådar i ditt liv.

Låt Merkuriusretrograden hjälpa dig att omvärdera, förändra och skapa en ny vision för framtiden. Neptunus bildar en spänd kvadratur till Solen och Månen och kan skapa en viss förvirring inom dig. Minns att det bara är känslor och att det inte behöver betyda att du är vilsen.

 

Torsdag 14/12

Inga transiter

 

Fredag 15/12

Inga transiter

 

Lördag 16/12

Inga transiter

 

Söndag 17/12

Solen, Skytten kvadratur Neptunus, Fiskarna 25*

När Solen möter Neptunus så kan du känna dig svag och sårbar, som att din hud är tunnare och själen blottad. Du kan ha svårt att samla ihop dig och få saker och ting gjorde just nu. Du kan även känna dig förvirrad och du bör vara lite extra försiktig det är lätt att bli desillusionerad nu. Använd istället din skaparkraft och låt Neptunus fantasi och illusioner komma till uttryck i konst, text och sång så frigör du känslor av sårbarhet och skörhet som känns i dag.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.