Astroguidning vecka 51: Fina energier omfamnar julhelgen

I denna vecka skiftar energierna när Jupiter åter går in i eldiga ledartecknet Väduren och Solen går in i jordens ledartecken Stenbocken. Nu kan vi förvänta oss en härlig energiboost.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 51, 2022

Tiden 19 – 25 december

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Jupiter går in i Väduren den 20/12, där trivs han väldigt bra och bidrar med energi. Detta sker dagen innan vintersolståndet som är den 21/12, då Solen går in i Stenbocken. Solen och Jupiter möts direkt i en kvadratur i de kardinala tecknen Stenbocken och Väduren.

Samtidigt bildas det en harmonisk och spännande trigon mellan Venus och Uranus på torsdagen.

På fredag är det en vacker nymåne på 1.32* och vid nymånen på fredag har vi hela fem planeter i Stenbocken, så julen inleds med en rejäl dos av jordens element och Stenbockens energi.

Merkurius bildar en vacker trigon till Neptunus under julen och nästa vecka bildar även Venus en trigon till Neptunus, så julens energier är kärlek, inspiration och vackra drömmar!

God Jul till er alla!

 

 

Måndag 19/12

Inga transiter

 

Tisdag 20/12

Jupiter går in i Väduren

I dag går Jupiter, himlens guru som står för expansion, flöde och god tur åter in i Väduren. Jupiter befann sig där mellan 10/5 till 28/10 då Jupiter backade in i Fiskarna igen i retrograd. Nu äntrar han återigen eldiga ledartecknet Väduren inför 2023, där kommer han att stanna till 16/5. Jupiter, Skyttens härskare, trivs bra i eldtecknet Väduren. Så nu kan vi förvänta oss en härlig energiboost som manar till handling, att ta nya steg i livet, för Väduren symboliserar jaget i astrologin. Så känn in vilka nya steg du vill ta i livet och följ dina drömmar!

 

Onsdag 21/12

Solen in i Stenbocken vinterdagjämning

När Solen går in i Stenbocken så är det vinterdagjämning och vi får uppleva årets längsta natt och sen vänder det och vi går mot ljusare tider igen. Efter Skyttens härliga energi då vi kanske har velat göra allt samtidigt och haft mycket framtidsplaner så ändras energierna till Stenbockens strävsamma natur som eftersträvar struktur, stabilitet och långsiktighet. Stenbocken är världsförbättraren och karriärens tecken.

 

Torsdag 22/12

Solen, Stenbocken kvadratur Jupiter, Väduren 0.07*

I dag utmanar Solen och Jupiter varandra i en kvadratur. Det är både en positiv och negativ transit. Det positiva är att den ger gott självförtroende, säkerhet och en känsla av att du fixar allt. Men denna spända transit gör också att du kan ha en tendens att ta på dig för mycket. Så här är det bra att sova på saken och att känna efter så att dina planer verkligen är rimliga.

Venus, Stenbocken trigon Uranus, Oxen 15*  

Nu är det kärlek i luften! Detta är en underbar transit som står för spännande kärleksmöten och möten med nya, spännande människor. Denna transit kan stå för att du möter människor som är annorlunda och spännande. Du dras till det som är originellt även på andra plan, till vackra saker, spännande filmer och att skapa saker och ting på ditt eget sätt. Det kan passa perfekt med en häftig och annorlunda dukning på julbordet i år.

 

Fredag 23/12

Nymåne i Stenbocken 1.32*

En vacker nymåne bildas i dag, på knappt 2* i Stenbocken. Det är Saturnus som är härskare över denna Måne och även Neptunus och Jupiter har en kraftfull påverkan. Just nu befinner sig hela fem planeter i Stenbocken, så passa på att ägna dig åt aktiviteter som jordar dig och får dig att slappna av. Fyll dina sinnen med underbara dofter, vacker musik, avslappnande massage och härliga bad så kommer du i en lugn och harmonisk stämning inför julen!

Vid nymånen i dag passar det perfekt för dig att sätta nya intentioner, mål och drömmar inför kommande år! Månen tillsammans med Neptunus inspirerar dig och visar dig på ett intuitivt plan vad du ska satsa på, Jupiter får dig att sikta mot stjärnorna mäktiga Saturnus hjälper dig att nå dina långsiktiga mål! Dröm stort!

 

Lördag 24/12 Julafton

Inga transiter

I dag är det julafton och vi är insvepta av de energier som skapas i veckan, det blir en härlig jul då det är gynnsamma transiter mellan flera av planeterna. Njut till fullo med alla dina sinnen, ta hand om dig själv lite extra.

 

Söndag 25/12 Juldagen

Merkurius, Stenbocken sextil Neptunus, Fiskarna 23*

Detta är en underbart harmonisk transit som präglar julhelgen. Merkurius, himlens budbärare, strålar tillsammans med inspirerande och andliga Neptunus. Det är en underbar energi för att skapa; skriva, måla och sjunga. Det kan uppstå fina, djupa samtal i dag och där ni verkligen når fram även på ett känslomässigt plan. Andligheten är nära till hands och det är en inspirerande dag. Det är en perfekt dag att meditera på!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.