Astroguidning vecka 51: Glädje, drömmar och visioner

Julhelgen inleds med vintersolstånd och att Solen går in i Stenbocken där Solen och Merkurius möts på 1*. Transiterna är gynnsamma för kommande vecka så njut av julveckan!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 51, 2023

Tiden 18/12 – 24/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Julveckan står för dörren och den inleds med en härlig trigon mellan Merkurius och Jupiter! Merkurius går retrograd över jul så ha extra koll på alla detaljer, biljetter, tågtider och liknande nu. Merkurius retrograd kan skapa missförstånd, förseningar och att saker och ting blir väldigt röriga, så var medveten om det så blir det bra. Venus och Uranus möte ger en spännande glöd i kärlekslivet och spännande möten i veckan.

Julhelgen kommer stråla av kärlek. Mer om det i nästa vecka!  

 

Måndag 18/12

Merkurius, Stenbocken trigon Jupiter, Oxen 6* 

Återigen möts Merkurius och Jupiter i en härlig trigon, som de även gjorde den 8/12. Det är en superhärlig energi som flödar över oss. Det är en perfekt dag för stora drömmar och visioner tillsammans med vänner. Det är också en dag som kan bjuda på spännande nyheter.

 

Tisdag 19/12

Inga transiter

 

 

Onsdag 20/12

Inga transiter

 

 

Torsdag 21/12

Venus, Skorpionen opposition Uranus, Oxen 20* 

Venus i djupa, känsliga Skorpionen möter Uranus, den inre rebellen, i sensitiva Oxen. Det kan slå gnistor i kärlekslivet i dag, på gott och ont. Uranus som står för plötsliga händelser kan skapa spänningar och plötsliga utbrott, försök att inte agera i affekt utan låt dessa energier passera.

Merkurius sextil Saturnus

När Merkurius skapar sextil till strävsamma Saturnus får du lättare ordning på dina tankar. Dina tankar blir mer klara, strukturerade och det leder till att du bättre kan fatta långsiktiga beslut. Det är en perfekt dag att få ordning och reda i ditt liv, att skriva listor på allt du behöver göra och att ta itu med pappersarbete. En härlig dos med ordning och reda inför julstöket kanske?

 

 

Fredag 22/12 – Vintersolståndet

Solen går in i Stenbocken 04:28

I dag lämnar Solen Skytten och går vidare in i Stenbocken. Det innebär att det är vintersolstånd och att vi går mot ljusare tider igen. När Solen går in i Stenbocken så kan du känna en lugnare energi lägga sig. Stenbocken är det ledande tecknet i elementet jord, dess energi är stabil, trygg och driven. Med Solen i Stenbocken så gynnas din karriär och din livsväg, hårt arbete med en mer seriös tillställning. Ha ditt fokus på långsiktiga mål och det du önskar uppnå för framtiden och ta sen steg för steg, långsamt och metodiskt.

Solen konjunktion Merkurius, Stenbocken 1*

Solen möter Merkurius precis i början av Stenbockens tecken. Detta är en underbar transit för allt som har med kommunikation att göra. Nu passar det perfekt att ha givande samtal, skriva och att sjunga. Se till att få sagt det där som du kanske har haft svårt att sätta ord på tidigare.

 

Lördag 23/12

Merkurius retrograd återvänder in i Skytten

Merkurius backar nu ut från Stenbocken och återvänder till Skytten på sin retrograda bana i zodiaken. I Skytten påverkas dina tankar till att gärna handla om stora mål och drömmar. Du blir nyfiken och sökande och det passar perfekt att skriva ner dina mål och drömmar om framtiden.

 

Söndag 24/12 – Julafton – God jul!

Solen, Stenbocken sextil Saturnus, Fiskarna 3*

Julafton bjuder på en trivsam sextil med Solen i Stenbocken och Saturnus i Fiskarna. Även denna transit bjuder på den lugna energi som bjuds av Stenbocken och Saturnus, med Fiskarnas fantasifulla och drömska sida så kan det bli en underbar dag fylld av glädje, drömmar och visioner.

Jag önskar er alla en underbart God jul!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.