Astroguidning vecka 52: Så blir årets första dag

Det har blivit dags att ta farväl av ännu ett år och välkomna ett nytt. Passa på att samla ihop lösa trådar och förändra din livsväg om du så önskar. Det är spännande energier i luften när 2023 drar igång!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 52, 2022

Tiden 26/12 – 1/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Ett nytt år står för dörren och vi välkomnar 2023!


2023 harmonierar med siffran 7 Neptunus tal i astronumerologin, du kan läsa vilket ditt astronumerologiska år är i min adventskalender på min blogg. Där hittar du även de stora planethändelserna inför 2023 och mina årshoroskop.

Året börjar med att Merkurius, Mars och Uranus är i retrograd de första veckorna så det passar perfekt att sammanfatta 2022 och att hitta din motivation djupt inom dig! I mitten av januari börjar planeterna gå direkt igen och då är det dags att ta nya steg i livet.

Venus och Pluto är i konjunktion, precis som när 2022 startade. Venus är den feminina energins planet och Pluto står för makt! Vi har sett hur kvinnor världen över vill få tillbaka sin makt och så även detta år. Venus bildar även en vacker trigon till drömska Neptunus, kärlek, konst, musik och vackra drömmar gynnas denna vecka. 

 

Måndag 26/12 Annandag jul

Inga transiter

 

Tisdag 27/12

Inga transiter

 

Onsdag 28/12

Venus, Stenbocken trigon Neptunus, Fiskarna 23*

Vackra Venus, kärlekens, fredens och konsternas planet bilder i dag en vacker trigon till andliga, drömska och intuitiva Neptunus. Det är en underbar aspekt som bidrar med kärlek, drömmar, visioner och en längtan efter att göra världen till en vackrare plats. Musik och konst gynnas extra av denna transit, så sjung, måla och skapa. Och njut av kärlekens energier.

 

Torsdag 29/12

Merkurius konjunktion Venus 24* Stenbocken

I dag möts himlens budbärare Merkurius och kärlekens, fredens och konsternas planet Venus i Stenbocken. Det ger en kärleksfull dag som passar perfekt för att umgås, dejta och samarbeta. Venus är fredens planet så det är gynnsamt att komma över konflikter och att prata ut.

Merkurius går retrograd på 24* Stenbocken

Årets sista och kommande års första Merkurius retrograd startar i dag i Stenbocken. Den varar till den 18/1 då Merkurius går direkt på 08,08 i Stenbocken, talet 8 harmonierar med Saturnus och står för att manifestera saker och ting. Så under denna tid så så passar det väldigt bra att samla ihop lösa trådar, tänka om och förändra din livsväg och din karriär.

 

Fredag 30/12

Inga transiter

 

Lördag 31/12 – Nyårsafton – Gott Nytt År!

Inga transiter

 

Söndag 1/1 - Nyårsdagen

Venus konjunktion Pluto 28* Stenbocken

Precis som förra året så möts Venus och Pluto i en konjunktion när det nya året skapas!

På årets första dag kan vi förvänta oss kärlek och passion vilket Venus och Plutos möte bidrar med. Djupa känslor och passion skapar en glöd runt kärlekspar. Om du är singel så kan kärleken slå till som en blixt från klar himmel! Attraktionens kraft ökar och det är verkligen spännande energier i luften!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.