Astroguidning vecka 52: Ett magiskt avslut på 2023

Årets sista vecka är här och planethimlen utlovar underbara energier. Mitt i veckan får vi en kraftfull fullmåne då du kan passa på att släppa taget om året som gått. På nyårsafton vänder Jupiter direkt och det är dags att manifestera inför 2024.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 52, 2023

Tiden 25/12 – 31/12

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

När juldagsmorgon glimmar … så vaknar vi med energierna av att Venus och Neptunus bildar trigon i de intuitiva vattentecknen Skorpionen och Fiskarna. Intuitionen, fantasin och kreativiteten är på topp! Det är en underbar dag att ”bara vara”, mysa i julstämningen och leva som i en sagovärld.

På onsdagen är det fullmåne i Kräftan, ännu en mycket känslosam energi och dessutom så bildas en trigon mellan Solen och Jupiter som är en av de mest lyckosamma transiterna på himlavalvet!

På söndag, på självaste nyårsafton vänder expansiva lyckoplaneten direkt i Oxen efter att ha varit retrograd sen den 4/9 så Jupiters underbara, lyckosamma energier förgyller nyårsfirandet och vi kan blicka in i ett nytt år med nya drömmar!

Gott Nytt År!

 

 

Måndag 25/12 – Juldagen

Venus, Skorpionen trigon Neptunus, Fiskarna 25* 

Vackra och kärleksfulla Venus strålar i trigon tillsammans med andliga, drömska och intuitiva Neptunus. Det är en underbar energi att drömma dig bort i, skapa och vara kreativ. Ägna dig gärna åt de sköna konsterna, framför allt musik. Det förstärker även din intuition så det är en underbar dag för att meditera och att ägna dig åt andlighet.

 

Tisdag 26/12 – Annandag jul

Inga transiter

 

Onsdag 27/12

Fullmåne i Kräftan 5* 

Månen härskar över Kräftans tecken så detta är månens egen fullmåne! Den är kraftfull och Månen bildar en härlig sextil till Jupiter i Oxen och en mycket positiv trigon till Saturnus i Fiskarna. Vattnets element är kraftfullt nu och det innebär att intuition, inspiration, drömmar och andlighet är i fokus. Jupiters energi expanderar din inre känslovärld och din andlighet, Saturnus hjälper dig att strukturera upp dina drömmar, din intuition och känslighet. Vid fullmåne sker en fullbordan, meditera gärna över vad du har uppnått känslomässigt och andligt det senaste halvåret.

Solen, Stenbocken trigon Jupiter, Oxen 6*  

Även dagens fullmåne präglas av denna underbara energi av Solens och Jupiters trigon i jordtecknen Stenbocken och Oxen. Det ger en härlig grund och stabilitet som hjälper dig att manifestera det du drömmer om. Skriv gärna ner dina mål för kommande år i dag! Sikta mot stjärnorna! 

Merkurius, Skytten kvadratur Neptunus, Fiskarna 25* 

Merkurius, som fortfarande är retrograd, bildar i dag kvadratur till Neptunus i Fiskarna. Denna aspekt är lite märklig då intuition och intellekt krockar. Du kan känna dig förvirrad och ha en känsla av att du inte riktigt kan se klart på saker och ting. Det är som att leva i en bedräglig illusion på något sätt. Så i dag är det bra om du inte behöver fatta några viktiga beslut. Missförstånd är också en risk i dag och du kan bli sårad av något som kanske inte alls betyder något, egentligen. Se dagen an, allt klarnar snart igen.

 

 

Torsdag 28/12

Merkurius konjunktion Mars, Skytten 24* 

Detta blir en underbar och sprudlande aspekt, som dock kan störas lite av Mars möte med Neptunus. Men, du kan få många nya idéer och din motivation är på topp nu! Med eldens inverkan från Skytten och även från Mars så kan det vara bra att inte rusa framåt i full fart nu. Tänk igenom saker och ting först och sen kan du gå till handling.

Mars, Skytten kvadratur Neptunus, Fiskarna 25* 

Här påverkar Neptunus energier igen, vilket åter kan skapa förvirring och det kan ske en djupdykning i ditt inre där du blir medveten om sådant som du bär i inom dig som exempelvis skuldkänslor, skam eller annat som kommer till ytan nu. När det kommer upp till ytan så har du också möjlighet att transformera och släppa taget om känslor du inte längre behöver dras med. Så låt dessa känslor passera i dag.

 

Fredag 29/12

Venus, Skorpionen sextil Pluto, Stenbocken 29*  

Nyårshelgen inleds med en härlig kärleksenergi då Venus i passionerade Skorpionen möter djupa, transformerande Pluto i en vacker sextil. Det är kärlek i luften inför nyårshelgen och är du i en befintlig relation så kan ni komma varandra närmare och känslorna blir djupare. Om du är singel så kan du möta någon som väcker din passion!

 

Lördag 30/12

Inga transiter

 

Söndag 31/12 – Gott Nytt År!

Jupiter vänder direkt på 6* Oxen. 

Jupiter som rört sig retrograd sen den 4/9 då han befann sig på 16* Oxen vänder nu direkt på 6* i Oxen. Under Jupiters retrograd har du haft möjlighet att växa på djupet av din själ. Som att du har testats för om du är beredd på riktigt att ta emot lycka, expansion och flow i ditt liv. Nu rör sig Jupiter framåt och det är dags för dig att manifestera det du verkligen har längtat efter! En perfekt energi för härliga och kreativa nyårslöften inför 2024!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.