Astroguidning vecka 6: Din inre rebell vaknar

Veckan som kommer bjuder på en härlig nymåne i Vattumannen på fredag. Då passar det dig perfekt att sätta nya mål för att skapa en större frihet i livet.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 6, 2024

Tiden 5/2 - 11/2

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Det är mycket energi av Vattumannens tecken som omger oss nu. Det udda, orginella, frihetstänkande och framåtblickande. När Merkurius nu också gör entré i Vattumannen så möter han på Pluto och deras energi blir nyfiken och djuptänkande, grävande och intresserad av det fördolda.

 

Måndag 5/2

Merkurius in i Vattumannen

Merkurius konjunktion Pluto 0.29* Vattumannen

I dag går Merkurius in i luftens tecken Vattumannen där han direkt sammanstrålar med Pluto som precis gått in i Vattumannen.

Merkurius, himlens budbärare, trivs väldigt bra i mentala, logiska och rationella Vattumannen. Det blir mycket tankar, idéer och kommunikation under kommande veckor. När Merkurius nu möter upp Pluto så blir det fokus på djupa, spännande ämnen. Pluto är planeten som står för att gå djupt in i ämnen och förstå saker och ting i grunden. Denna transit kan få fram hemligheter i ljuset och ge klarhet i det som tidigare varit dolt för dig.

 

Tisdag 6/2

Inga transiter

 

Onsdag 7/2

Venus, Stenbocken trigon Uranus, Oxen 19*

I dag strålar Venus och Uranus tillsammans i en vacker trigon. Det är en härlig och gynnsam kärlekstransit. Uranus står för det oprövade och denna transit kan leda till spännande kärleksmöten. Den står för att olika människor dras till varandra då man gärna söker det spännande och outforskade. I befintliga relationer gynnas nytänkande. Det sociala livet är på topp. Denna transit skänker även en härlig och spännande kreativitet. Du kan få idéer om kreativa projekt som du aldrig tidigare har provat. Uranus väcker din inre rebell och det är en perfekt dag att ta ut svängarna lite extra på.

 

Torsdag 8/2

Solen, Vattumannen kvadratur Uranus, Oxen 19*

Mars, Stenbocken sextil Neptunus, Fiskarna 26*

Solen och Uranus bildar en spänd kvadratur i dag, detta är en spänd aspekt som kan visa sig på lite olika sätt för dig. Solen i Vattumannen vill ha frihet och Uranus i stabila Oxen vill också ha frihet. Uranus är känd för att vara den inre rebellen och om du hamnar i en spänd situation så kan det testa både ditt humör och ditt tålamod. Denna transit kan stå för plötsliga förändringar och må så vara men låt inte ditt humör göra att du agerar i affekt.

Mars och Neptunus skapar en härlig energi tillsammans i dag. Mars ger dig motivation och Neptunus inspirerar dig till att dagdrömma och föreställa dig hur du vill att ditt liv och din karriär ska vara. Använd denna härliga energi till att drömma dig in i framtiden.

 

Fredag 9/2

Nymåne 21* Vattumannen 

I dag är det nymåne i Vattumannen där Solen, Månen, Merkurius och Pluto befinner sig på sin väg genom zodiaken. Uranus är härskare över denna måne och han bildar kvadratur till Solen och Månen och visar på var du kan vilja skapa större frihet i ditt liv. Lyssna till din intuition och känn frihetens vindar bära dig framåt nu. Vattumannens energi är klartänkt och framåtriktad så blicka framåt och släpp fram din originalitet och lev ditt autentiska jag.

 

Lördag 10/2

Merkurius, Vattumannen kvadratur Jupiter, Oxen 8*

Denna spända transit mellan Merkurius och Jupiter kan få dig att vilja hoppa över detaljerna och ta dig vatten över huvudet i din tro på dig själv och din förmåga. Det är lite för lätt att göra stora planer i dag, så tänk dig för så att du inte lovar för mycket. I dag är lagom bäst. 

 

Söndag 11/2

Inga transiter

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.