Astroguidning vecka 8: Lycka, flöde och kreativitet

En av veckans höjdpunkter är Venus och Mars konjunktion på 7* i Vattumannen på torsdag, det är en underbar transit och dessutom sker detta på den vackra dagen av 22/2, ett änglatal som skänker fin energi av kärlek!  

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!  

Vecka 8, 2024

Tiden 19/2 – 25/2  

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Redan på måndag vandrar Solen in i Fiskarna, zodiakens tolfte stjärntecken. Fiskarna är ett föränderligt tecken som tillhör vattnets element, så nu skiftar en del av Vattumannens logiska och rationella energier mot de mer känsliga och intuitiva.  

På lördag bildas en vacker fullmåne i Jungfruns tecken, använd denna fullmåne till att skapa större harmoni i ditt liv.   

 

Måndag 19/2   

Solen in i Fiskarna   

Fiskarna står för andlighet, drömmar, fantasi, intuition och skapande. När Solen passerar Fiskarnas tecken så skiftar fokus från mental logik till känsla och intuition. Inspirationen flödar och det är en perfekt tid för att skapa, måla, sjunga, spela och skriva.  

 

Tisdag 20/2  

Inga transiter  

 

Onsdag 21/2  

Inga transiter  

 

Torsdag 22/2   

Venus och Mars möts på 7* i Vattumannen   

Venus och Mars, himlens kärlekspar möts i dag på 7* i Vattumannen.  

Det är en underbar kärlekstransit när dessa båda planeter möts. Det är romantik och passion i luften, nya kärleksrelationer bildas och existerande kärleksrelationer blomstrar.  

Denna transit ökar också kreativiteten och det är en perfekt dag för att skapa. Då detta möte sker i Vattumannen kan du få originella idéer och uppslag i dag.  

 

Fredag 23/2   

Merkurius in i Fiskarna   

Merkurius går i dag vidare in i Fiskarnas drömska stjärntecken, Merkurius som styr din mentala aktivitet influeras nu av Fiskarnas drömska, intuitiva och fantasifulla energi. Det ger flera veckor med en härlig mix av tanke och intuition.  

 

Lördag 24/2   

Fullmåne 5* Jungfrun   

Vid fullmånen i Jungfrun passar det perfekt att känna in vad som stör din känsla av trygghet och ordning. Bli medveten om vilka förändringar du behöver göra nu. När du släpper taget om det som stör dina rutiner så kan du skapa den struktur i ditt liv som gör dig trygg och då hittar du lättare balansen inom dig. Fullmånen bildar en härlig trigon till Jupiter i Oxen så det skapar underbara energier för att fokusera på dina mål framåt i livet.  

 

Söndag 25/2   

Venus, Vattumannen kvadratur Jupiter, Oxen 10,30*   

Lilla lyckoplaneten Venus och stora lyckoplaneten Jupiter möts nu i en något utmanande kvadratur, men då dessa både planeters inflytande är så positiva så innebär det ändå lycka, flöde och kreativitet. Det enda som kan vara bra att vara medveten om är att det är lätt att ta ut svängarna lite väl mycket i dag, håll din budget och frossa lagom. Det är en underbar dag för vänskap, att ha kul och vara lite härligt lättjefull.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.