Alla hundar har rätt till ett gott liv

Mia skriver om ett vackert hundpar som väntade på hjälp vid vägrenen.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
I ett villaområde nere i södra Italien hotades ett vackert hundpar till livet. Känslorna var delade bland husägarna angående de två hemlösa hundarna. Någon hade tidigare krossat schäfer-flickan Mayas framben med ett basebollträ.

Sebastian, en vacker rottweiler, skyddade och ordnade mat åt Maya varje dag.
Mayas skador hade fått självläkas och under kyliga dagar fick hon stora problem med att gå.

Min dotter Olivia och jag matade och medicinerade hundarna. Jag pratade med personer i området, men hot att ta bort hundarna därifrån haglade starkare för varje dag. Ingen ville adoptera två stora hundar av dessa raser, som dessutom var gatuhundar. 

En dag kontaktade en amerikansk kvinna och hennes vuxna dotter mig, för de ville gärna adoptera en hund från ett shelter. Vi körde tillsammans till ett ställe med 500 hundar. Men varje gång kvinnorna sa att de ville adoptera någon av hundarna fick de ett blankt nej av personalen. Volontärerna hade hela tiden en åsikt om varför mamman och dottern inte kunde adoptera just de hundarna. Tillslut tröttnade vi och gick frustrerade därifrån.

Vägen till mammans och dotterns hem var avstängd, så vi fick köra en annan längre väg. Plötsligen såg jag två hundar sittandes vid vägrenen. Jag stirrade ut genom mitt sidofönster och mumlade: ”Det kan inte vara sant!”

Där, långt hemifrån, satt hundarna Maya och Sebastian och väntade på oss! Sittandes vid vägrenen som två liftare, väntandes på att bli upplockade. Jag stannade bilen, hoppade ur och sa förvånat: ”Men vad gör ni här, så långt hemifrån?!”  

Mamman och dottern stod nu bakom mig och undrade: ”Men kan vi inte adoptera dessa två hundar?” Jag trodde inte mina öron. ”Menar ni allvar?”, frågade jag häpet. Vi öppnade bildörren och lyfte in både Sebastian och Maya, som inte gjorde något motstånd.

Jag var överlycklig! Allting gick över mina förväntningar. Mamman och dottern flyttade från Italien till England och bor numera i Texas, USA. Naturligtvis följde Maya och Sebastian med sin familj runt om i världen. 
Universum har planer för oss alla. Både för människor och djur. Vi ser kanske inte alltid helheten utan livet är som en spiraltrappa, i konstant flöde. 

Sebastian och Maya visste att vi skulle komma den vägen, just den dagen. De väntade lugnt och tålmodigt i harmoni tillsammans med Universums planer. Deras framtid var på väg mot dem, när vi kom i den silvergrå bilen.

That’s Amore!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.