Alla kan lära sig att ge healing!

Inom österländsk religion, tradition och medicin så pratar man om qi (uttalas chi). Qi är själva livsenergin som finns i allt levande väsen. Ordet återkommer i många ord som du säkert redan hört.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Ett exempel på det är Reiki, där ändelsen "ki" är just denna livsenergi. Det är samma med Tai Chi, Aikido och Qigong. Om du aldrig upplevt den här kraften kan du göra följande experiment.


Sätt dig på en stol och sätt dina armbågar längs kroppens sidor. Håll upp händerna med handflatorna mot varandra. Kupa händerna lätt och ha ett avstånd på ca 15-20 cm ungefär som om du hade en boll mellan händerna.

 

Lägg din uppmärksamhet på insidan av händerna där du kan uppleva värme eller pirrningar. Ha fokus på hur det känns mellan händerna.

 

För sedan sakta händerna lite närmare varandra och upplev förändringen i känslan. Dra ut händerna mer ifrån varandra och känn skillnaden. För händerna fram och tillbaka, mot och ifrån varandra. Känn efter hur det känns.

 

Ofta känner man ett sug, som magneter, samtidigt som det kan kännas pirrande. Detta är Qi, och det är den energi jag som healer sätter igång. Det bevisar åter igen tesen om att alla har healingförmåga. Alla kan lära sig ge healing! Häftigt eller hur?

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.