Andlighet är att välja kärlek

Andlighet för mig handlar om hur jag beter mig mot mig själv och andra. Det innefattar empati, medkänsla, öppenhet, ärlighet, erkännande av svagheter men också styrkor. Allt ryms i ett ord – kärlek!

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Andlighet för mig handlar om hur jag beter mig mot mig själv och andra. Det innefattar empati, medkänsla, öppenhet, ärlighet, erkännande av svagheter men också styrkor. Allt ryms i ett ord – kärlek!

 

Vi har alla begåvats med en hjärna och det fria valet. Vi kan göra vilka val vi vill, men är sällan beredda att betala priset för just de val vi vill göra. Vår mentala och känslomässiga styrka räcker inte alltid till. Vi begränsas och därmed också vår perceptionsförmåga.

Vi låter oss styras av hjärnan, dess tankar, alla inprogrammeringar och alla absoluta sanningar som ofta säger oss att det vi inte kan se, det finns inte. Det som inte kan mätas, vägas eller stoppas under ett mikroskåp, det finns inte.

 

Andra och vi själva försöker göra livet rationellt och vi stoppar saker och ting i fack för att ta fram när vi behöver dem. Kärlek kan köpas, nya bröst och läppar kan köpas, saker kan köpas. Den som har mest vinner när han dör gäller. Barnen ska vara väluppfostrade, maken eller makan snygg, intelligent och varför inte ekonomiskt ansvarstagande eller oberoende?

 

Vetenskapen är allenarådande och den ger oss nya mediciner, näringsberikad snabbmat och svaren på universums gåtor. Men uppenbarligen räcker det inte – vi är inte tillfredsställda. Det saknas något. Vi letar efter något mer medan allt det vi trodde var viktigast obönhörligen trillar ner på ”vill ha i mitt liv”-listan.

 

Kanske kör vi genvägen med att beställa böcker om relationer, viktminskning, Dr Phil eller ”coacha-dig-själv”-handboken. Kanske sitter vi klistrade framför program som ”Det okända” eller går på föreläsningar med Kaj Pollak. Inget av det där behöver vara fel, tvärtom. Men vi blir ändå inte nöjda. Vi letar efter mer. Och vi letar oftast utanför oss själva.

 

Det som finns utanför oss är inte det vi söker. Det kan användas till att hitta det vi söker, vilket ofta är oss själva. Det är därför jag säger att mitt mediala arbete är oerhört intressant, men mitt liv som människa är viktigare. För vad ska jag med min mediala förmåga till om jag inte vet vem jag själv är? Hur ska jag kunna hjälpa andra att utvecklas om jag inte utvecklar mig själv?

 

Av en eller flera anledningar bor min själ just nu i en mänsklig kropp som lever sitt liv här på jorden. Jag har fått ett budskap: ”Lev ditt liv på jorden, pröva dina erfarenheter, lär din läxa där. Tids nog är du tillbaka i andevärlden igen. Under tiden finns vi här och vi hjälper dig om du vill. Använd ditt fria val på det sätt som du tror är bäst för din utveckling!”

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.