Andlighet gör så vi finns till

Jag läser på en kvällstidning på nätet och räknar till tolv olika rubriker med ord som sex och porr.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jag läser på en kvällstidning på nätet och räknar till tolv olika rubriker med ord som sex och porr. Artiklarna handlar om värsta sexscener genom tiderna, världens längsta penis, kända idrottsmäns sexpartners i ny bok, "Stacys sexiga val" vann publiken och så vidare.

 

Häromdagen var jag i en liten affär för att handla och medan jag väntade i kassakön så tittade jag på tidningshyllan. På översta tidningshyllan stod gott om olika så kallade ”herrtidningar” och där man verkade få med en porrfilm på köpet.

 

För en tid sedan blev det ett himla liv när en kvinna med sin 9-åriga dotter besökte en stor svensk klädeskedja. Utbudet till dottern bestod av tajta kjolar med skinndetaljer, leopardmönstrat med svart spets samt urringade toppar.

 

Kvinnan skrev ett inlägg på klädesföretagets Facebook-sida som resulterade massor av kommentarer och ett stort mediauppbåd. På företaget försvarade man det hela med att deras ambition var att erbjuda ett sortiment som tilltalar så många kunder som möjligt.

 

Har jag något emot sex? Inte alls. Sex är fantastiskt. Men det är så tabubelagt att hela samhället blir som en svamp som bara suger åt sig av all möjlig exponering av sex. Vi tittar på nyheterna när folk sprängs i bitar av granater, vi ser våldsfilmer och ungdomarna spelar våldsamma spel.

 

Våld, svält och utstötta människor är vardagsmat och få höjer på ögonbrynen för denna verklighet. Men skulle någon älska i en park så skulle moraltanterna storkna, deras män ringa polisen och föräldrar skulle hålla för barnens ögon. De älskande skulle åtalas för förargelseväckande beteende.

 

Förargelseväckande? Vad kan vara mer naturligt än sex? Varför skulle Gud ge oss våra kroppar, vår lust ochförmåga till njutning om den skulle tabu- och skuldbeläggas?

 

Varför skapar våra samhällen märkliga ideal där normen är allt annat än normalt? Varför lär vi våra barn att de ska dölja och skämmas för sina kroppar? Har du hört talas om bröstförstoringar, pedofiler eller våldtäkter hos naturfolk? Inte jag!

 

Sex skulle inte generera en enda enkrona till giriga människor inom sexindustrin, medieindustrin eller klädesindustrin om vi människor såg sex som en naturlig, andlig gåva som kan utövas för bara njutningens skull eller som en kärleksförklaring mellan två människor.

 

Om sex inte vore andligt så skulle vi inte finnas till!

 

Per Ola Thornell

 

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.