Andras inspirerande berättelser lyser upp när det känns mörkt

En kvinna som flydde från krig, fick hjälp att kunna återförenas med sin katt.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
”Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna”, hör jag Niklas Strömstedt spela från min radio. Tända ljus gnistrar i mitt kontor, det är snart jul.

Under julen läser jag om människor som har gett någon annan en hjälpande hand. Jag har en vacker kartong fylld med olika berättelser som är inspirerande. Berättelserna ger mig hopp och inspiration.

En person som inspirerar mig är Minna. Hon är en kollega och vän som också arbetar med räddningsarbete för djur. Minna fick höra talas om en kvinna som flytt tillsammans med sin katt Mele från kriget i Syrien till Sicilien via båt. Katten sattes i karantän och kvinnans resa fortsatte till flyktinglägret i Torsby i Sverige. Kvinnans sorg var stor! 

Minna tvekade inte en sekund att hjälpa kvinnan och katten att kunna återförenas. Karantänen kostade en massa pengar, men Minna och andra volontärer från hennes Förening Hopp engagerade sig i fallet. Tillsammans samlade de ihop pengar och kvinnan får nu återförenas med sin efterlängtade katt Mela.

Tankar kan blockera våra egna vägar till vår inspiration och passion. En god vän och jag satt och pratade om livet en kväll. ”Precis som vi besiktigar bilen en gång om året, varför kan vi inte besiktiga våra tankar också?”, föreslog jag. Vi skrattade, men det fick mig ändå att tänka till. 

Jag bokade tid hos livscoachen Carina Lidbom för att kolla åt vilka håll mina tankar vandrar. Genom Carina besiktigar jag mina tankar, mina val och att jag ska bli mer medveten om vad jag går omkring och tänker på. Som skådespelerska har Carina ett brett register och träffar många människor. Det är otroligt fascinerande när jag får mentala hemläxor att arbeta med till vår nästa session. Jag känner alltid en glödande inspiration efteråt.

Ge aldrig upp! Du vet aldrig vem du inspirerar här i livet. Kanske du just nu inspirerar mig, när jag läser om dig i en tidning eller på Internet. Fortsätt arbeta med din passion. Bli inspirerad av någon. Låt dina strålar lysa upp någon annans mörka väg. 

That’s Amore!

Jag vill önska Er alla underbara Nära-läsare en riktigt God jul och Gott nytt år! Till alla fina jordänglar, vi ses nästa år, 2015!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.