Anna Strandlind: Älskar mitt nya stadsliv

Annas nya liv som stadsbo får henne att se njutningen i kontrasterna. Skogens tysthet och storstadens ständiga rörelse. Nu ser hon hur vacker hennes gamla hemstad är!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vi har flyttat till stan, som du säkert vet. Det har öppnat för mycket nytt i vårt liv. Jag är i stallet och i skogen varje dag, det som jag älskar mest av allt. Min kontakt med moder jord och djur betyder enormt mycket för mig och jag känner mig hel i den miljön.

Det jag kommit fram till är att jag älskar kontraster, att det är viktigt för mig. När jag går på stan nu för tiden, händer det att jag möter gamla klasskamrater och vänner som jag inte träffat på många år, det är så roligt. Vi pratar gamla minnen och skrattar så vi får ont i magen. Jag blir verkligen varm i hjärtat. 

Tänk att gamla minnen kan betyda så mycket helt plötsligt? Där står vi och upplever oss själva som tonåringar igen, haha! Ja, det är faktiskt lite rart. Ibland har inte tid någon betydelse…

Jag äter också lunch på stan ibland. Det gjorde jag sällan förut men jag har kommit till insikt om att jag behöver ett avbrott, och att byta miljö inspirerar mig. Jag blir väldigt motiverad av det.

Mina hundar är ofta med mig när jag är ute och jobbar, det finns ställen där jag får ha hundarna med. Jag gillar när det är lite rörelse runt mig när jag skriver eller jobbar med annat. Vi brukar också ta långpromenader runt kanalen tidig morgon. Det är så vackert när stan är ”vilande” och all belysning lyser upp fast det är mörkt. En magisk känsla. Sådant betyder mer för mig än vad jag trodde.

Jag lägger märke till saker som jag aldrig gjorde förr i min hemstad. Det är mycket nytt, men ändå så mycket gammalt. Jag har blivit kär i min hemstad på nytt för det är verkligen vackert! Min stad har fångat mitt hjärta.

Det är fascinerande bara att se på alla människor, varje själ som har sina tankar och är på väg till något. Det är fascinerande, ingen är någon annan lik. Vi alla har olika liv och har varit med om så mycket olika saker. Alla vi människor borde ha respekt för det och hylla varandra för den erfarenhet vi samlat på oss, ta vara på alla kunskaper. Det finns så mycket kärlek i livet.

Varm kram från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.