Anna Strandlind: Är du snäll mot dig själv?

Alla vill vi älska – och bli älskade. Kunna känna glädje och fin gemenskap. En god väg till andlighet och till att få en kärleksfull relation till andra, är att ta hand om sig själv.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag vill skriva lite om hur vi som medier kan upplevas ibland. En del människor tror att ett medium går runt och känner in andra människor och ”läser” av dem, även när vi inte arbetar och har ett uppdrag. Men det stämmer inte. Jag kan förstås inte stå upp för alla som arbetar som medium, men det finns etiska regler inom mediumskapet. 

Jag skulle aldrig gå in och ”studera” människors bakgrund, historia och vad de känner, om inte personen ber mig som medium och vägledare om detta. Det är oetiskt och integritetskränkande.

Däremot, när vi alla utvecklar vår förmåga att känna in oss själva och andra i kärlek, då utvecklas denna gåva genom att vi kan känna in personer och energier runt omkring oss.

Det är dock en helt annan sak. Vi alla har vår intuition som vi är födda med. Men det gäller att använda sina gåvor rätt, utifrån kärlek och respekt.

 

Om vi är djupt förankrade i Moder Jord och tar hand om oss själva både själsligt och kroppsligt, utvecklar vi vår andlighet på ett hållbart sätt. Då kan vi också utveckla våra mediala gåvor mer.

Det finns många som är väldigt mediala, som kanske inte lägger den energin på kropp och själ men ändå kan leverera väldigt bra. Dock kanske man inte orkar i ett längre perspektiv.

För att arbeta som medium krävs att vi är så bra och ”rena kanaler” som möjligt. Det finns ingen som är perfekt utan vi behöver alla jobba med oss själva för att utvecklas. Vår mediala och personliga utveckling hör ihop.

Att rannsaka sig själv och att bli medveten om vad som behöver utvecklas, utan att vara ”elak” mot sig själv, är ett steg i rätt riktning. Att inte döma sig själv eller andra kan vara svårt ibland, men om vi blir medvetna om det kan vi göra en positiv förändring.

 

Vi är alla så lika i grunden, vi vill kunna älska och bli älskade, leva i glädje och känna gemenskap. Om vi har detta i fokus när vi möter andra människor, oavsett bakgrund, arbete och annat, så tror jag att vi utvecklas mycket mer. Vi kan då vara mer öppna och visa förståelse på ett annat sätt.

Det gör också att vi själva kan bjuda in och möta andra med kärlek, vilket leder till utvecklande samtal. När vi vågar öppna våra hjärtan och visa vår sårbarhet och ärlighet, händer det mycket inom oss.

Det är aldrig fel att vara snäll, det är den finaste egenskap jag vet. Vi kan alltid börja med oss själva. Är du snäll mot dig själv? Du är värdefull!

 

Varm kram från mig

Anna

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.