Anna Strandlind: Att alltid se det goda

Livet behöver inte vara så komplicerat, livet blir vad vi gör det till skriver Anna. Så klokt! Vi kan vända svaghet till styrka, ge mer kärlek åt oss själva. Det är vårt eget val!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag tror att det finns något gott i varje situation, men det gäller att stanna upp ibland och leta efter det. Jag tror också väldigt mycket på tacksamheten som finns i våra liv. När vi känner mycket kärlek och tror gott, då kan det förändra våra liv till något starkt, som i sin tur skapar en lycka som är stor. Den lyckan bor i hjärtat. Den handlar inte om vad du presterar, utan om vem du är och vad du känner.

När vi tappar kärleken i vårt hjärta är det svårt att se det goda och det bästa i situationer. Vi kan hänga upp oss på detaljer som inte är stämmer, samt skapa onödig oro som inte är sann.

När vi känner kärlek i våra liv inser vi att rikedomen finns i just kärleken. Jag skulle beskriva det så här: ”Det är som ett fridfullt helande ljus som sveper sig runt hela vår kropp och går in i vårt hjärta”. Du kanske känner något helt annat?

Har du reflekterat över vad det är som gör att du känner kärlek? Hur är du när du känner kärlek? Vad händer inom dig och vad får dig att uppleva denna kärlek? Det är ju dessa känslor och tankar som du ska bära med dig varje dag i ditt hjärta, inte svårigheterna och hindren i ditt liv. Bekymren finns och kommer ändå, men vi kan lösa dem mycket bättre om vi har rätt känslor och inser att vi har mycket att känna tacksamhet för.

När vi börjar ge till andra så kan det lösa upp knutar, för då lägger vi fokus på annat än att hålla oss fast vid det vi själva tycker är svårt. Vi kan då förändra vår livssituation. Det innebär inte att fly från oss själva, utan om att få ett större perspektiv till saker och ting. Vi får andra värderingar som kan vara bra för vår utveckling. Vi är väldigt välsignade, eller hur?

Livet behöver inte vara så komplicerat, livet är vad vi gör det till. Det vi lägger våra tankar på, är det resultat vi får. Vi kan vända svaghet till styrka om vi är ärliga och kärleksfulla mot oss själva. Det är också viktigt att låta det positiva få uttryck, att ha tillit till det för då kommer vi också att finna det inom oss.

När vi lär oss av våra misstag och bestämmer oss för att inte göra samma misstag igen, kan vi gå vidare och utveckla oss. Istället för att vara rädda och bekymrade.

När vi gör det som hjärtat ropar efter, hittar vi rätt väg till vår egen sanning. Då lever vi!

 

Varma kramar från mig,

Anna Strandlind signatur

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.