Anna Strandlind: Den viktigaste relationen i ditt liv

Gör det som gör dig lycklig! Fokusera på rätt saker! Detta är kloka råd från Anna som vet att vi måste lära oss att älska oss själva för att kunna få en bra relation till andra.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Har du tänkt på hur snabbt dagarna går? Har du tänkt på hur åren sticker i väg? Våra dagar är fyllda av alla olika sorters tankar och känslor, det mesta vi tänker går på ren rutin. Många stunder fylls av glädje och positiva möten med människor som förgyller våra liv. Tyvärr har vi människor en tendens att vända saker och ting till det negativa, för 70 procent av våra tankar är inprogrammerade till att vara negativa. Det finns forskning på detta, det ligger i generationer bakåt och är hårt präglat inom oss.

Jag kan ta ett exempel. Du kanske hör någon säga något om dig som du inte tycker om eller uppfattar som kritik, det kan få dig att gå från en glad och solig dag till att allt känns tungt på två korta sekunder.

Vad är det som gör att vi ändrar vårt sätt så snabbt och känner en negativitet som drar ner vår kraft? Jag tror att det beror på flera saker, men framför allt vad vi har med oss i vårt bagage, vår egen syn på oss själva. Vi kan ändra våra tankar när de inte gynnar oss, men först och främst måste vi bli medvetna om vad vi tänker så vi inte faller in i ett negativt mönster av gammal vana.

Det går att skapa positiva tankar av vana, det kan kräva lite mer tid, tålamod och ihärdighet. Men det kan också gå snabbt, om du blir medveten om vad du tänker under en hel dag!

Din sanning handlar om vardagen och om vilka sanningar och tankar som formar den. När du slutar att leta fel hos dig själv och andra, utvecklar du din relation med dig själv och den blir mer kärleksfull. Det gör i sin tur att du får en mer kärleksfull relation till andra.

Du och jag måste träna på att bryta vanor, mönster och beteenden som inte är bra. Du anpassar dig lätt till alla andra och till de rådande normer som omger dig. Oavsett om de är vad du står för eller om de överensstämmer med dig själv eller inte, så blir det dessa normer som skapar din verklighet.

Det är enormt viktigt att lägga kraft på det du vill ha i ditt liv och inte slösa den på sådant du vill undvika. Gör det som gör dig lycklig! Var medveten och fokusera på rätt saker. Det är bara du själv som kan förändra dig. Det gör du inifrån, inte ”utifrån” vad omgivningen tycker och tänker. Du är värdefull, glöm inte det!

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.