Anna Strandlind: Det är en styrka att visa osäkerhet

Alla känner vi osäkerhet ibland. Vi är rädda för att göra fel. Men om du tar hand om din kropp, jobbar med personlig utveckling, får du en inre styrka. Den hjälper dig att hantera din osäkerhet!

När jag tänker tillbaka på de tillfällen när jag var varit osäker, inser jag att det hänt ganska många gånger. Bara ordet osäker, gör att vi får känslan av att inte veta hur vi ska hantera en situation. Det klingar inte direkt positivt, eller hur?

Min egen osäkerhet bottnar i oron att inte göra rätt, att känna mig utanför, att inte vara uppskattad för den jag är. Jag har fått mycket kärlek när jag var liten, men när jag sedan växte upp så handlade det om att prestera. Det jag gjorde bra eller dåligt blev uppmärksammat, men inte jag – den person jag var.

Vi alla gör så gott vi kan utifrån de förutsättningar vi har. Det handlar om att inte döma.

Jag gillar den person jag är idag. Till stor del handlar mitt yrkesval om att få vara den person som jag vill vara. Mitt mål är att leva som jag lär och försöka att utvecklas, med både brister och mina goda sidor. Men jag är inte det jag presterar, jag är den person jag vill vara inför mig själv och andra.

Jag försöker göra det som känns bra i hjärtat, ta ansvar för det. När jag blir osäker, som jag kan bli oftare vissa dagar, så handlar det ofta om att jag inte riktigt trivs med mig själv. Brist på sömn, stress, slarv med mat kan göra att osäkerheten blir större.

Jag jobbar en del med min personliga utveckling, för det gör att jag kan utvecklas mer i min medialitet och andlighet. Allt hör samman. Idag har jag inga problem att erkänna mina brister eller berätta om min osäkerhet, men det hade jag förr. Då upplevde jag mig som en sämre människa. Jag presterade kanske inte ”rätt”.

Idag ser jag det som en styrka hos mig själv, och hos andra, att kunna visa osäkerhet. Det är när vi inte erkänner vår osäkerhet som vi sätter käppar i hjulet för oss själva.

Om vi kan se vår osäkerhet i ett större perspektiv och ha tilliten att andevärlden, universum, vill hjälpa oss, så underlättar det betydligt. När vi tar hand om det grundläggande – vår kropp, träning, sömn och kost – öppnar det en inre styrka och ger mer energi, vilket gör att vi lägger ett helt annat fokus på vår egen osäkerhet. Det kan bli en positiv utveckling istället för rädsla.

Varmaste kramen från mig!

Anna

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.