Anna Strandlind: Det är skönt att åldras!

Ta hand om din kropp och se till att vara snäll mot dig själv – bli din bästa vän. Då åldras du på bästa sätt och kommer att känna dig precis så ung som du vill vara!

Text: Anna Strandlind

Att åldras är ett stort samtalsämne. I tidningar skrivs mycket om hur man ska hålla sig ung. Ålder har alltid förknippats med utseende, det handlar om att försöka se så ung ut som möjligt. Jag förstår inte detta riktigt. Att bli äldre är för mig är något positivt. Jag skulle inte vilja vara 20 år igen, om jag ska vara ärlig. Däremot är det viktigt för mig att försöka hålla mig så ”ung” som möjligt i min kropp, för att kunna röra mig och förebygga skador. Att känna mig stark, pigg och ha energi.

Men det är inte utseendet som styr! Nej, då tror jag att man är på fel väg. Att ha fokus enbart på sitt yttre och inte ta hand om sitt inre vid stigande ålder, kan skapa ett dåligt mående och stress.

 

Vet du att våra leder inte har något ”bäst före datum”? Det är hur vi använder vår kropp som avgör hur länge vi kan hålla igång. Visst påverkar andra faktorer också, som kost. En annan avgörande faktor är, enlig mig, återhämtning och vila.

Rörelse är viktigt för att våra kroppar ska hålla oss unga, och vid fysisk rörelse är det är inte bara kroppen som blir yngre, utan även våra sinnen. Vid träning får vi en lekfullhet och energi som ger inspiration och nya idéer.

Det som jag faktiskt tycker är allra viktigast, är vad vi har för inställning till oss själva. Hur ser du på dig själv? Är du din bästa vän? Det tror jag vi alla behöver jobba med, för en negativ inställning till oss själva kan göra oss sjuka och få oss att åldras i förtid med krämpor som vi egentligen kan arbeta bort.

 

Jag ser fram emot att åldras. Jag blir 50 år nästa år och så stark som är jag i min kropp nu, har jag inte varit någon gång tidigare. Jag sprang mitt första maraton i år. De hade jag inte klarat för några år sedan. Jag vet också att med min ålder så har jag en annan inställning till kroppen. Jag känner tacksamhet och tar inget för givet. Jag gör saker för min egen skull och släpper yttre krav. Det gör att det blir så roligt och berikande att utmana sig emellanåt, när de negativa spänningarna har släppt.

 

Jag tycker om att känna mig fräsch och pigg. Det inre blir en spegling utåt. Allt speglar sig i vartannat men det viktigaste är ändå att må gott med sig själv, ge kärlek och hjälpa varandra. Det finns olika vägar att åldras, så hitta ett sätt som passar dig och njut av glädje och inspiration.

 

Varma kramar från mig

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.