Anna Strandlind: Fika från Moder Jord

Har du provat en raw food-kaka till fikan? Om inte, är Annas tips att beställa det nästa gång du tar en mysig kafépaus. Njut med gott samvete och fyll dig själv med energi!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Tänk så mycket gott vi kan äta som kommer från Moder Jord. Vi tänker kanske inte på att kakor, bakelser och andra bakverk kan vara nyttiga om vi bara tillagar dem på rätt. Det finns många alternativ till de vanliga sötsakerna.

 

Fikabrödet kan njutas mer, och oftare, om du vet att du får i dig nyttigheter och om det ger dig rätt energi för dagen.

En god fika, ensam eller med vänner, kan betyda väldigt mycket. Ofta mer än vi tror. Så unna dig en fika som förgyller din dag och fyller din kropp med god energi. Men välj ett nyttigare alternativ.

 

Jag anser att raw food påminner oss människor om att leva nära vår ursprungskälla och finna kärleken till oss själva i våra kroppar.

Vad är då raw food? Det är råkost som inte är upphettad över 42 grader eller processad på olika sätt. Den är baserad på grönsaker, frukt, groddar, frön, nötter, bär, alger, svampar och oljor. Det som Moder Jord erbjuder oss.

Raw food är en kosthållning som innebär att man för det mesta väljer att äta rå, obehandlad och naturlig kost.

 

Det finns änglar inom alla områden och när det gäller maten vi stoppar i oss så hjälper änglarna till att stärka frukter och grönsaker från Moder Jord. Så ju mer ekologiskt och nyttigt vi äter, desto mer stärker vi andligheten i våra kroppar.

Honung till exempel, är ett av våra äldsta och nyttigaste sötningsmedel och kommer från våra heliga bin. Genom alla tider har honungen varit en gudagåva till oss människor.

Varför inte prova en raw food-kaka nästa gång du fikar? Känn och upplev dess andlighet i varje munsbit.

Moder Jord ger oss kärlek varje dag, om vi väljer det. Ha en mysig fikastund!

 

Varm kram!

Anna

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.