Anna Strandlind: Fråga barnet inom dig

Att skapa en bättre och vackrare värld genom att förändra våra livsvillkor. Att vara mer närvarande för våra barn och låta det enkla bli det stora. Ta del av Annas fina funderingar!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag tror att inom oss alla så finns det där lilla barnet som ropar efter kärlek och bekräftelse. Barnet som har en längtan efter att leva det lyckliga livet i alla sina dagar, precis som i sagornas värld. När man blir äldre kanske den där fantasifulla drömmen svalnar, men den finns ändå där. Ju mer vi är förankrade i våra hjärtan, i kärlek, desto mer vågar vi leva denna dröm i verkligheten. Den kanske inte är som i sagan, men känslan kan upplevas – om än på ett annat sätt.

I ditt hjärta finns din visdom. Det är en plats som är väldigt stark och speciell, hos både barn och vuxna.

Våra hjärnor behöver pausa för att orka hitta lösningar. Vila är därför en förutsättning för att vi ska förstå hur vi människor fungerar, liten som stor. När vi är avslappnade kan vi oftast fatta kloka beslut och det blir mindre som går snett. Så gå undan och vila ibland, eller be om att återkomma om du inte känner dig i form inför olika beslut. Att vara i tystnad, kan göra att man hittar de bästa lösningarna.

För vad händer egentligen i tystnad och vilan? Jo, du får kontakt med den plats där all visdom finns – hjärtat.

De gångerna man suttit avslappnad tillsammans med ett barn, det är då kontakten med hjärtat visar sig tydligt. Jag vill påstå att det är likadant med vuxna. Skiljer vi oss egentligen så mycket från barnet?

Jag tror inte det.

Det för mig också till enkelhetens storhet. Om vi alla skulle förenkla våra liv, stressa mindre och kanske inte sträva efter den dyra villan, den största bilen – och all stress det medför att skaffa pengar för att kunna betala för allt detta vi önskar oss, då skulle våra livsvillkor förbättras. Våra barn, och barnet inom oss, skulle hitta det värdefulla i livet. Vi skulle få en finare värld och må bättre.

Jag tror att våra barn får betala priset för att vi vuxna inte är närvarande. Är närvaro en ”lyx” idag? Det som bör vara en naturlig del inom oss.

Fråga barnet inom dig. Den äkta, rena känslan är den innersta längtan du bär på. Jag lovar dig att du förmodligen ser lösningen bättre än någonsin, när du väljer det enkla. Det enkla blir det stora.

Varmaste kramen från mig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.