Anna Strandlind: Glädje istället för rädsla

Har du en hemlig dröm, en längtan, som ligger och pyr inom dig? Våga plocka fram den! Låt den få dig att växa! Det skapar både glädje och kraft, du hinner allt du vill.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Det finns så mycket juveler som ligger gömda inom oss människor. Vi har alla en kreativ förmåga, fast på olika sätt. Att leva kreativt innebär inte att vi behöver flytta till ett varmare land och bli konstnärer, utan att hitta den där pusselbiten som får oss att växa i glädje och passion. Något som vi gör för att vi vill, utan att måsten, tvång, oro eller stress styr. Enbart glädje, längtan och kärlek, för att få må bra.

Jag känner två kvinnor som är mellan 50 och 60 år som har börjat rida på ridskola i vuxen ålder. De red när de var barn och den ena kvinna var en duktig ryttare upp till tonåren, sedan så blev det inte mer därför att ”livet kom emellan”, berättade hon för mig. Hon menade jobb, familj och mycket annat och hon hann inte rida längre. Eller rättare sagt, hon prioriterade ej detta då hon hade så mycket annat.

Hur många gånger säger vi inte att ”det inte finns tid” för det som får oss att blomma och känna glädje? Det är vanligt, eller hur?

De två kvinnorna rider fortfarande och de är som små barn när de ska åka till stallet och få rida på sin bästa häst! De har inte gett upp sina jobb, familj eller något annat för att få rida några gånger i veckan. Tvärtom. Den ena kvinnan jobbar mer nu, helt enkelt därför att hon har fått tillbaka sin lust. Hon säger: ”Det är något speciellt att få göra detta igen och det finns en sådan kraft och skönhet i ridandet som inte går att komma åt på något annat sätt i mitt liv.”

När vi människor hamnar i detta tillstånd vill vi fortsätta att tillbringa tid med det som ger oss mycket. Det blir ett större liv, vi känner mening och glädje. Det är att leva kreativt, att hitta sin passion.

Jag vill påstå att när vi lever mer kreativt så får vi ett lyckligare liv.

Vi skapar också ett intressantare liv. Vi blir mer öppna och vågar ta för oss även inom andra områden. Det har inte med ålder att göra, utan det handlar om att vi hittar ”barnet” inom oss, vi släpper vår rädsla och vi lever! 

De två kvinnorna får mig att inse att det är ju där magin finns i allas våra liv. Att hitta den där juvelen som ligger gömd inom oss. Det behöver inte vara svårt.

Senast jag pratade med den ena kvinnan berättade hon att hon skulle åka lite tidigare till stallet för hon hade köpt så fina ryktborstar. Jag blev full i skratt och sa: ”Det gjorde jag också alltid när jag var liten”. Det fick mig att inse att livet har så många ljuvliga stunder, om vi väljer att ta vara på dem.

Varma kramar från mig,

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.