Anna Strandlind: Hitta svaren inom dig!

Att våga gå sin egen väg och lyssna till rösten inom sig, är ofta vägen till lycka. För Anna handlade det om att ägna sig åt andlighet, något som inte fick med sig hemifrån.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vi människor är enormt påverkade av andra och annat som syns och hörs, fast vi inte alltid är medvetna om det. Vilka är de andra då? Jo, hela samhället! Dina vänner, familj, andra människor, reklam... Tänk på att vi är en del av vårt samhälle, vi alla kan påverka vad vi vill ha och hur vi ser på saker och ting. Du och jag påverkar våra egna barn genom våra värderingar, de i sin tur påverkar sina vänner och så vidare. Allt föds ur en påverkan och inlärning.

Jag tror att när vi ska hitta våra egna svar i livet och på vad vi vill, så ska vi söka oss inåt, gå till vår egen källa för att få svar. Det kan vara svårt om samhällets värderingar och synsätt inte stämmer överens med ens egna. Då är det lätt som ung att ”hänga på” trender och skaffa sig en ”fasad”. Då tror en del att lyckan finns i det som går att köpa och i det som är ouppnåeligt. Jag anser dock att många av de ungdomar jag har träffat, delvis genom alla mina barns vänner men också inom min andra bransch Träning och hälsa, är ganska målmedvetna och lyssnar på vad de vill.

Det känns lite dubbelt, för många lyssnar verkligen på sig själva. Men det är ett dilemma om det handlar om egoism istället för att lyssna till vår källa inom oss. Att hitta vår egen sanning och våra egna svar är inte egostyrt, det är en känsla av godhet, kärlek och högre syfte inom oss, då hjärtat styr och inte det materiella.

Det finns perioder i våra liv då vi lär oss extra mycket om oss själva, då vi utvecklas. Vad är rätt och fel? Det kan vara så individuellt och det som var rätt tidigare kanske inte är rätt idag.

När jag sitter och pratar med mina barn, deras vänner eller pojk-och flickvänner så lär jag mig väldigt mycket om livet. Helt plötsligt kan jag komma på mig själv med att jag sitter och tänker på vad jag fick lära mig hemifrån om hur allt ska vara och hur man gjorde. Mycket var bra, men en del som behövdes utvecklas.

När jag lyssnade på vad jag ville och gick min egen väg, det var då jag kände mig lycklig och fri! Jag var lycklig med min familj innan också men jag vågade ta steget till det som betydde mest för mig – andlighet och mediumskap, med allt vad det innebär. Det fanns inget sådant intresse alls hemma hos mig. Allt det goda och snälla visades på andra sätt som var lika bra.

Vi alla får tycka olika, det är viktigt. Det är när vi inte respekterar varandra som det blir fel. Jag hoppas av hela mitt hjärta att mina barn och andras barn kan få gå sina egna vägar när det handlar om att hitta sin sanning och sin källa.

 

Varma kramar från mig,

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.