Anna Strandlind: Idag är en ny dag

Fastna inte i framtiden, lev i nuet! En klok uppmaning från Anna. Det är du själv som bestämmer hur den här dagen ska se ut. Ta vara på det som gör dig unik, din gåva!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

De dagar vi har fått och som kommer, kan vara något vi ibland tar för givet. Vi planerar mycket framåt och glömmer att leva nu. Det som är framtiden blir en språngbräda, en sorts transportsträcka för att ta oss dit vi vill nå. Jag tror att vi alla kan känna igen oss i detta. Längtan, hopp och att se fram emot något är glädje och kärlek, men när vi börjar haka upp oss på framtiden istället för att leva i nuet så missar vi mycket på vägen.

Tänk om vi kunde glädja oss åt allt som finns idag, plus det vi väntar på i framtiden, då skulle det bli dubbel glädje och livskvaliteten hade ökat. Det låter ju enkelt men är inte så lätt alla gånger, eller hur? Du och jag kan alltid välja hur vi ska tillbringa den här dagen, vi kan välja hur vi tolkar våra situationer och val. Du är din egen beslutsfattare i livet, även om det kanske inte alltid känns så.

Tänk tillbaka och fundera över varför du har fattat vissa beslut i ditt liv. Det kommer att hjälpa dig framåt. Både de beslut som har blivit mindre bra eller kanske till och med fel, och alla de goda besluten.

Du kan göra allt du vill. Det känns väldigt stort och nästan överväldigande att tänka så. Även för mig. Det som känns stort är alla valmöjligheter.

Många gånger upplever vi att vi inte har några val, det är då vi lutar oss mot gamla, trygga rutiner. Det kan du göra om du är medveten om att det är du själv som gjort valet. Det är först om du känner dig som en fånge eller ett offer i dina vanor som det är dags att göra något, att omvärdera dina val och beslut. Som jag skrev tidigare – du kan alltid välja hur du ska tillbringa den här dagen.

Tänk så många alternativ vi har. Vilka nya vägar vi kan utforska nu och framåt. Vad är det som dyker upp i dina tankar? Kan du börja forska i och undersöka något du brinner för eller längtar efter?

Välj ett steg som tar dig på rätt spår. Skapa ett intresse som får dig att blomma ut och ta vara på din unika talang. Du har möjligheter. Lev ditt liv efter din egen sanning och din inre visdom. Du kan välja lycka. ”Lycka är inte en destination, lycka är ett sätt att leva!”

 

Varma kramar från mig,

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.